Harta violenței în familie în România. Zona cea mai liniștită din țară

Peste 100 de oameni au fost trimişi în judecată în fiecare lună anul trecut pentru că şi-au stâlcit în bătaie nu duşmanii, ci rudele. Moldova este pe primul loc la victime, iar cei mai grijulii cu familia sunt oamenii din Deltă. Oricum, îngrijoraţi de fenomen, procurorii le transmit poliţiştilor să fie cu ochii pe indivizii răi la furie, ca să nu se ajungă la moarte de om.

Harta violenței în familie în România. Zona cea mai liniștită din țară

Aproape 1.400 de oameni au fost trimişi în judecată, anul trecut, pentru violenţă împotriva cuiva din familie. Cele mai multe cazuri de violenţă în familie trimise în instanţă anul trecut au fost între soţi.

Pe locul doi, cu peste 200 de cazuri, au fost violenţe îndreptate împotriva copiilor, în timp ce mai bine de 100 de părinţi au căzut victime ale celor cărora le-au dat viaţă.

Îngrijoraţi de situaţie, procurorii au făcut şi o hartă a răspândirii fenomenului. Cele mai multe victime ale violenţei din familie sunt în judeţele Moldovei, dar nici Transilvania nu este scutită: Alba este pe locul trei în top. La polul opus sunt Tulcea, Teleorman, Harghita şi Dâmboviţa.

"Un sector considerat prioritar îl constituie violenţa în familie. Ar trebui găsite soluţii preventive, ajutat Ministerul Public să combată acest fenomen, nu asaltat la maniera la care s-a întâmplat anul trecut", spune Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Un caz care a şocat o ţară întreagă a fost cel al omului de afaceri din Braşov care şi-a asasinat anul trecut soţia şi cei doi copii în timp ce dormeau. De curând, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi bărbatul care şi-a înjunghiat soţia în faţa grădiniţei din Bucureşti pe care o conducea.

Sursa: Digi 24 (materialul complet aici)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
542

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
394

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2829

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...