Harta violenței în familie în România. Zona cea mai liniștită din țară

Peste 100 de oameni au fost trimişi în judecată în fiecare lună anul trecut pentru că şi-au stâlcit în bătaie nu duşmanii, ci rudele. Moldova este pe primul loc la victime, iar cei mai grijulii cu familia sunt oamenii din Deltă. Oricum, îngrijoraţi de fenomen, procurorii le transmit poliţiştilor să fie cu ochii pe indivizii răi la furie, ca să nu se ajungă la moarte de om.

Harta violenței în familie în România. Zona cea mai liniștită din țară

Aproape 1.400 de oameni au fost trimişi în judecată, anul trecut, pentru violenţă împotriva cuiva din familie. Cele mai multe cazuri de violenţă în familie trimise în instanţă anul trecut au fost între soţi.

Pe locul doi, cu peste 200 de cazuri, au fost violenţe îndreptate împotriva copiilor, în timp ce mai bine de 100 de părinţi au căzut victime ale celor cărora le-au dat viaţă.

Îngrijoraţi de situaţie, procurorii au făcut şi o hartă a răspândirii fenomenului. Cele mai multe victime ale violenţei din familie sunt în judeţele Moldovei, dar nici Transilvania nu este scutită: Alba este pe locul trei în top. La polul opus sunt Tulcea, Teleorman, Harghita şi Dâmboviţa.

"Un sector considerat prioritar îl constituie violenţa în familie. Ar trebui găsite soluţii preventive, ajutat Ministerul Public să combată acest fenomen, nu asaltat la maniera la care s-a întâmplat anul trecut", spune Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Un caz care a şocat o ţară întreagă a fost cel al omului de afaceri din Braşov care şi-a asasinat anul trecut soţia şi cei doi copii în timp ce dormeau. De curând, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi bărbatul care şi-a înjunghiat soţia în faţa grădiniţei din Bucureşti pe care o conducea.

Sursa: Digi 24 (materialul complet aici)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Toyota a inventat un sistem antifurt cu gaze lacrimogene

Miercuri, 20 Martie 2019
210

Toyota a înregistrat o cerere de brevet de invenție pentru un nou sistem antifurt conceput de inginerii japonezi. Mecanismul respectiv este surprinzător de agresiv – dacă altcineva &ici...

Un botoșănean a ajuns la spital după ce un mal de pământ s-a surpat peste el!

Miercuri, 20 Martie 2019
558

Bărbatul este muncitor la o societate din Gura Humorului și lucra la montarea unor țevi de canalizare. Un buldoexcavator a săpat șanțul pentru montarea conductei, când pă­mân&sh...

Au debutat conferinţele semestriale preoţeşti din anul 2019 în Arhiepiscopia Iaşilor

Miercuri, 20 Martie 2019
288

Luni, 18 martie 2019, clericii din Protopopiatul Săveni s-au bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit, aceasta având loc cu prilejul conferinţei de primăvară. &Ic...