Harta violenței în familie în România. Zona cea mai liniștită din țară

Peste 100 de oameni au fost trimişi în judecată în fiecare lună anul trecut pentru că şi-au stâlcit în bătaie nu duşmanii, ci rudele. Moldova este pe primul loc la victime, iar cei mai grijulii cu familia sunt oamenii din Deltă. Oricum, îngrijoraţi de fenomen, procurorii le transmit poliţiştilor să fie cu ochii pe indivizii răi la furie, ca să nu se ajungă la moarte de om.

Harta violenței în familie în România. Zona cea mai liniștită din țară

Aproape 1.400 de oameni au fost trimişi în judecată, anul trecut, pentru violenţă împotriva cuiva din familie. Cele mai multe cazuri de violenţă în familie trimise în instanţă anul trecut au fost între soţi.

Pe locul doi, cu peste 200 de cazuri, au fost violenţe îndreptate împotriva copiilor, în timp ce mai bine de 100 de părinţi au căzut victime ale celor cărora le-au dat viaţă.

Îngrijoraţi de situaţie, procurorii au făcut şi o hartă a răspândirii fenomenului. Cele mai multe victime ale violenţei din familie sunt în judeţele Moldovei, dar nici Transilvania nu este scutită: Alba este pe locul trei în top. La polul opus sunt Tulcea, Teleorman, Harghita şi Dâmboviţa.

"Un sector considerat prioritar îl constituie violenţa în familie. Ar trebui găsite soluţii preventive, ajutat Ministerul Public să combată acest fenomen, nu asaltat la maniera la care s-a întâmplat anul trecut", spune Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Un caz care a şocat o ţară întreagă a fost cel al omului de afaceri din Braşov care şi-a asasinat anul trecut soţia şi cei doi copii în timp ce dormeau. De curând, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi bărbatul care şi-a înjunghiat soţia în faţa grădiniţei din Bucureşti pe care o conducea.

Sursa: Digi 24 (materialul complet aici)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Tehnici care îți pot salva viața. Așa supraviețuiești unui infarct dacă ești singur

Vineri, 17 Mai 2019
1573

Un atac de cord poate fi fatal în multe cazuri, însă dacă știi să ce să faci, ai putea să-ți salvezi viața. Este foarte important să știi cum să reacționezi atunci când a...

"Face vizita medicală! Nu mai este niciun secret". Se face mutarea momentului în Liga I

Vineri, 17 Mai 2019
872

Pe locul trei în clasamentul playout-ului, FC Botoşani visează să mai urce un loc. Este la şase puncte de ocupanta poziţiei a doua, Dinamo, iar vineri are meci cu liderul Gaz Metan Mediaş,...

Liga 1: Dosare ridicate de poliţişti de la sediul Dunării Călăraşi, într-un caz de delapidare!

Miercuri, 15 Mai 2019
350

Poliţiştii au ridicat, miercuri, mai multe dosare de la sediul clubului Dunărea Călăraşi, într-un caz de delapidare, informează pagina de Facebook a grupării din Liga I, conform News.ro....