Guvernul pune tunul pe șoferii care încalcă legislația rutieră! De la 1 ianuarie 2020, punctul de amendă crește până la 223 lei

Guvernul pune tunul pe șoferii care încalcă legislația rutieră! De la 1 ianuarie 2020, punctul de amendă crește până la 223 lei

România este țara cu cele mai multe decese provocate de accidentele rutiere din Europa, iar noul Guvern nu a uitat acest lucru.  

Guvernul Orban a anunțat majorarea salariului minim pe economie cu 7,2%, adică cu aproximativ 83 de lei, însă acest lucru aduce după sine și creșterea punctului de amendă.

Prin urmare un punct de amendă ar urma să crească cu aproximativ 80 de lei, a anunțat șeful Cancelariei Primului Ministru, Ionel Dancă.

Orice modificare a salariului de bază minim brut presupune şi creşterea implicită a amenzilor rutiere. Asta pentru că un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie.

Punctul de amenda a fost plafonat an de an la 145 lei, valoarea din anul 2017. Guvernul Orban a anunțat însă că nu a luat în calcul plafonarea punctului de amendă. Decizia Guvernul de a nu plafona punctul de amenda face ca acesta să crească de la 1 ianuarie,  de la 145 de lei la 223 de lei.

Un calcul simplu arată că majorarea salariul minim pe economie propusă de Guvernul Orban face ca aproximativ 1.300. 000 de români să încaseze lună de lună un salariu mai mare cu 83 de lei.

În prezent, în România sunt peste 7 milioane de șoferi, care vor trebui să scoată din buzunar mai mult cu aproximativ 80 de lei pentru un punct de amendă.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
90

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...