Guvernul ataca la CCR majorarea salariilor in Sanatate si Educatie, votata de Parlament!

Guvernul ataca la CCR majorarea salariilor in Sanatate si Educatie, votata de Parlament!
Prim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat, marti, ca va ataca la Curtea Constitutionala modificarile aduse pe Parlament la OUG 20. Este vorba despre majorarile salariale din Sanatate si Educatie, adoptate luni de Camera Deputatilor, ca for decizional.

Cele mai importante declaratii ale prim-ministrului:

- Constatam ca sunt mai multe incalcari ale legislatiei si Constitutiei, pe care nu e posibil sa nu le fi constientizat in acel moment.

- Presedintele comisie parlamentare a spus ca s-a facut o analiza de impact si ca e devastator.

- Cu 6 luni inainte de alegeri parlamentare nu se mai adopta acte normative privind mariri de salarii. E o lege votata de parlamentari si este si o prevedere constitutionala in acest sens.

- Ordonanta a trecut prin Senat fara modificari si a fost modificata substantial in Camera Deputatilor, fara ca Senatul sa fie consultat.

- Guvernul nu contesta nevoia de marire a salariilor in sectoarele bugetare. Nu se poate face reforma fara a avea in vedere si salariile. Dar dincolo de maririle ca atare, esential este corectarea unor inechitati care persista in sistem de ani de zile.

- Inainte de alegeri se arunca in ochii alegerilor niste procente de crestere a salariilor.

- Asa cum a fost modificat aceasta OUG, ea adanceste inechitatile salariale. Am incercat sa reparam un lucru si anul viitor trebuie sa reluam discutiile despre cum sa reparam inechitati.

- O abordare populista risca din nou sa puna in pericol posibilitatea pentru Parlamentul si Guvernul care vin sa adopte o politica a salarizarii.

- Suntem nevoiti sa cerem un control de constitutionalitate. Aceasta solicitare de control de constitutionalitate vizeaza doar legea care modifica OUG si nu OUG ca atare.

- Acest impact bugetar risca sa puna in pericol Legea salarizaii in anul urmator. Sunt convins ca si salariatii din sistemul bugetar isi doresc sa creasca salariul si cresterea sa fie sustenabila.

- In consecinta, deci o sa solicitam acest control de constitutionalitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
24

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
314

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
180

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...