Guvernul a prelungit cu 30 de zile starea de alertă

Guvernul a prelungit cu 30 de zile starea de alertă

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 ianuarie 2021.

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată în forma introdusă pe agenda ședinței de Guvern.

Ieri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul ţării, începând de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile. Restricţiile anunţate deja, cum ar fi interdicţia de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopţii, rămân în vigoare.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021. Măsurile şi restricţiile sunt detaliate în anexă.

Câteva dintre restricţiile decise de autorităţi:

•Se consideră necesară menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale, precum şi în mijloacele de transport în comun.

•Se propune menţinerea interdicţiei desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

•Se propune menţinerea interdicţiei organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

•Se propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

•Se propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în toate localităţile, pentru toate persoanele, în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00 - 05.00, cu excepţii motivate.

Toate măsurile de prevenire şi contro, a infecţiilor propuse a se aplica pe durata stării de alertă pot fi consultate mai jos, în Anexa la HCNSU nr. 3 din 2021.

 

Spune-ne opinia ta