Gerul se înmoaie, rămânem cu zăpada. Estimări meteorologice pentru următoarele zile
BOTOSANI

Deja clasicul "ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să se întâmple" s-a aplicat şi pentru cei care tare şi-au mai dorit zăpadă în această iarnă. Cu un strat de zăpadă ce depăşeşte 20 de centimetri, amatorii de alb se pot considera mulţumiţi.

Gerul se înmoaie, rămânem cu zăpada. Estimări meteorologice pentru următoarele zile

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Temperaturile reduse nu prea au provocat valuri în mulţumire botoşănenilor care abia acum, după două reprize de ger, au ajuns să suporte ceva mai bine temperaturile foarte scăzute (pentru regiunea Moldovei), cu care ne confruntăm de câteva zile încoace. Şi bine ar fi pentru că nici următoarele zile nu vor fi mai calde. Obligatoriu de menţionat însă este faptul că aceste temperaturile se încadrează în normalul termic al perioadei.

Ce urmează? O săptămână în care maximele se vor situa în jurul valorii de 0ºC în timp ce minimele vor coborî şi la minus 13ºC. Aceasta este minima anunţat pentru noaptea de duminică spre luni, în condiţiile în care maxima zilei cu greu la urca la minus 4ºC. Cerul este mai mult noros, iar vântul suflă slab predominant din sud- est. Luni, temperaturile vor avea valori cuprinse între minus 4ºC şi minus 12ºC. Cerul se va menţine acoperit, iar vântul se va roti dinspre nord- vest.

De marţi, estimările meteorologice indică o uşoară încălzire a vremii. Astfel, temperaturile vor oscila între 2ºC şi minus 2ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va prinde putere, având unele intensificări temporare. Miercuri, maxima va urca la 2ºC în timp ce minima va fi de minus 6ºC. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab, cu intensificări, dinspre nord- vest.

Joi, cerul se mai înseninează, iar vântul îşi va schimba direcţia, suflând dinspre sud- est. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 1ºC şi minus 9ºC. Vineri, maxima va urca la 3ºC în timp ce minima va fi de minus 4ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab.

Weekend-ul nu va fi mult diferit faţă de zilele precedente. Sâmbătă şi duminică, temperaturile vor oscila între 4ºC şi minus 3ºC. Cerul va fi parţial acoperit iar vântul va sufla predominant din nord- vest.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

astăzi, 15:06
3587

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

astăzi, 12:58
1212

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
4247

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...