Gerul se înmoaie, rămânem cu zăpada. Estimări meteorologice pentru următoarele zile
BOTOSANI

Deja clasicul "ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să se întâmple" s-a aplicat şi pentru cei care tare şi-au mai dorit zăpadă în această iarnă. Cu un strat de zăpadă ce depăşeşte 20 de centimetri, amatorii de alb se pot considera mulţumiţi.

Gerul se înmoaie, rămânem cu zăpada. Estimări meteorologice pentru următoarele zile

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Temperaturile reduse nu prea au provocat valuri în mulţumire botoşănenilor care abia acum, după două reprize de ger, au ajuns să suporte ceva mai bine temperaturile foarte scăzute (pentru regiunea Moldovei), cu care ne confruntăm de câteva zile încoace. Şi bine ar fi pentru că nici următoarele zile nu vor fi mai calde. Obligatoriu de menţionat însă este faptul că aceste temperaturile se încadrează în normalul termic al perioadei.

Ce urmează? O săptămână în care maximele se vor situa în jurul valorii de 0ºC în timp ce minimele vor coborî şi la minus 13ºC. Aceasta este minima anunţat pentru noaptea de duminică spre luni, în condiţiile în care maxima zilei cu greu la urca la minus 4ºC. Cerul este mai mult noros, iar vântul suflă slab predominant din sud- est. Luni, temperaturile vor avea valori cuprinse între minus 4ºC şi minus 12ºC. Cerul se va menţine acoperit, iar vântul se va roti dinspre nord- vest.

De marţi, estimările meteorologice indică o uşoară încălzire a vremii. Astfel, temperaturile vor oscila între 2ºC şi minus 2ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va prinde putere, având unele intensificări temporare. Miercuri, maxima va urca la 2ºC în timp ce minima va fi de minus 6ºC. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla slab, cu intensificări, dinspre nord- vest.

Joi, cerul se mai înseninează, iar vântul îşi va schimba direcţia, suflând dinspre sud- est. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 1ºC şi minus 9ºC. Vineri, maxima va urca la 3ºC în timp ce minima va fi de minus 4ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab.

Weekend-ul nu va fi mult diferit faţă de zilele precedente. Sâmbătă şi duminică, temperaturile vor oscila între 4ºC şi minus 3ºC. Cerul va fi parţial acoperit iar vântul va sufla predominant din nord- vest.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Şi IFN-urile au nevoie de bani! Împrumuturile bancare accesate în judeţ, în creştere faţă de anul trecut!

astăzi, 07:46
566

Majorarea salariilor, în special în sectorul bugetar, este principalul motiv pentru care botoşănenii au prins curaj să apeleze din nou la bănci pentru credite. În lei, îns...

Asistenţii sociali botoşăneni au pus „pauză” în munca lor cotidiană şi şi-au sărbătorit profesia FOTO

Miercuri, 29 Martie 2017
1753

De multe ori neînţeleşi, nesprijiniţi de comunitatea pe care o servesc, lipsiţi de resurse materiale, asistenţii sociali îşi pun amprenta în fiecare domeniu în care profesează.Fie că e...

Drumuri judeţene reparate cu speranţe

Miercuri, 29 Martie 2017
1272

Cu un pic peste 7 milioane de lei s-a ales Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri din bugetul pe anul acesta, din aceşti bani urmând să asigure şi partea de deszăpezire în iarna c...