Galbenul in lupta directa cu portocaliul la Darabani!

Galbenul in lupta directa cu portocaliul la Darabani!
Darabanenii au fost duminica in mare forfota, mai ales ca s-a licitat in piata publica!

Alegatorii stapaneau ieri centrul orasului, fiecare cu ce apucase: unii cu pungi galbene pe care era scris numele unor candidati, altii cu sticlele de ulei in maini.

Important era, spuneau ieri, ca in sfarsit voteaza omul, nu lista! Si, dar, daca tot se apropie sarbatorile, de ce sa nu faca si niscaiva provizii!

Observatori oficiali ai acestui meci de strada au fost, dupa cum era de asteptat, pricipalii candidati. Liberalul Liviu Campanu a aflat ca un candidat al PD-L s-a apucat sa faca donatii chiar daca cei din Darabani nu au fost afectati de inundatii, oferindu-le bocanci. Iar Campanu este hotarat sa refaca acum traseul bocancilor!

Mi s-a parut ca am avut parte de o campanie la fel ca si cele de pana acum, cu perioade de respectare a legii, cu perioade de acutizare in ilegalitati. Din nefericire, se pare ca avem parte in aceasta perioada de un comportament total anacronic dincolo de faptul ca este si ilegal. Din ceea ce a ajuns la noi ca informatie pana acum, candidatul PD-L-ului pentru acest colegiu a impartit cadouri electorale. Poate e o obisnuinta. Din pacate, au fost impartiti bocanci care se pare ca provin dintr-un depozit de la Putna. Au ajuns la Darabani si au fost depozitati o perioada de aproape doua saptamani la baza de receptie, de unde au fost preluati de candidatii PD-L-ului si impartiti la populatia din zona. Aceste cadouri se pare ca provin din ajutoarele pe care populatia judetului Suceava le-a primit cu ocazia inundastiilor din aceasta vara. Cunoastem numarul de inmatriculare a tirului care a adus acesti bocanci la Darabani. Este un tir cu numar de Suceava si incercam sa reconstituim traseul cadourilor folosite ca mita electorala, a spus Liviu Campanu.

Candidatul liberal a aflat ca si la Rediu au fost nereguli, cu tuica.

La Rediu, astazi dimineata a fost inaugurat un magazin, care a fost deschis in preajma sectiei de votare de acolo si acest magazin este situat la mai putin de 30 de metri de sectia de votare. Pe geamurile magazinului sunt afise cu candidatul PD-L-ului la Camera Deputatilor. Sunt asteptati trecatorii spre sectia de votare, sunt serviti cu tuica dupa care sunt invitati dupa vot la o gustare in interiorul magazinului. Am sesizat Biroul Electoral Judetean in legatura cu acest comportament, a mai spus candidatul.

Stelica Strugaru, candidatul democrat-liberal la Camera Deputatilor, spune ca nimic nu e adevarat.

Ce spune domnul Campanu nu este nimic adevarat. In primul rand in comuna Radauti Prut nu am afaceri si nu cunosc pe nimeni care sa aiba bar. Daca se dadea tuica, presedintele sectiei de votare trebuia sa ia masuri. Iar legat de faptul ca noi dam bocanci la oameni, nu este adevarat. Ce, ajutoarele veneau la mine? Sunt povesti de adormit copiii si minciuni. La Darabani, daca Primaria e galbena, e galben si tot Darabaniul, spune Stelica Strugaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
31

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
349

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
191

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...