From Knowledge To Competences, o activitate transnaţională de învăţare-predare-formare FOTO

From Knowledge To Competences, o activitate transnaţională de învăţare-predare-formare FOTO

Şcoala Gimnazială Nr. 11 Botoşani organizează, în perioada 7-13  mai 2018, o activitate transnaţională  de învăţare-predare-formare,  în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ intitulat “From Knowledge To Competences”, nr. de referinţă 2017-1-RO01-KA219-037318, implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Deschiderea oficială a activităţii a avut loc, astăzi, 7 mai, la Hotel Rapsodia, sala Mihai Eminescu, începând cu orele 10:00 și a continuat cu o scurtă vizită la Primaria Municipiului Botoșani, unde au fost primiți de dl. primar, Catalin Mugurel Flutur, care a subliniat importanța programelor europene în dezvoltarea Botoșaniului.

 

Astfel, 18 cadre didactice  din Turcia, Portugalia, Bulgaria, Estonia, Italia și Polonia se vor afla, timp de o saptamână la Botoşani, şi vor fi participa  la mai multe activităţi care includ ateliere  demonstrative  axate pe  metode  interactive de predare a limbilor, a matematicii şi a stiinţelor, sesiuni de lucru pentru redactarea unui curs de formare, structurat pe 2 module, şi realizarea unor portofolii educaţionale pentru disciplinele limba engleză, matematică şi ştiinţe, atât la nivel primar cât şi gimnazial.

În aceeaşi săptămână, între 9-11 mai, are loc  şi cea de-a doua  reuniune transnaţională de proiect la care participă membrii echipelor de gestiune din fiecare ţară parteneră. Cadrele didactice participante la reuniunea transnaţională de proiect vor avea ocazia de a face schimb de bune practici, cu  directorii unităţilor şcolare din municipiul Botoşani, în ceea ce priveşte impactul implementării de proiecte educaţionale asupra dezvoltării competenţelor cheie ale elevilor.

Prof. C. Aioniţoaei - coordonator de proiect

(comunicat)