Fosta sotie a lui Sabin Balasa tine cu dintii de panzele artistului!

Fosta sotie a lui Sabin Balasa tine cu dintii de panzele artistului!

 Sabin Balasa a incetat din viata in anul 2008  

Ultima sotie a pictorului Sabin Balasa considera ca are, printre altele, si dreptul la o parte dintre tablouri. "Generosi", fiii artistului sustin ca cea care le-a fost mama vitrega ar trebui sa se multumesca si cu 50.000 de euro.

Sansele unei tranzactii parafate chiar in fata judecatorului sunt aproape nule. Si asta pentru ca nici fiii lui Sabin Balasa, nici ultima sotie a pictorului, Melania Iordachescu, nu sunt dispusi sa cedeze.

Matei si Tudor Balasa sustin ca ultima sotie a tatalui lor nu poate pretinde nimic din ceea ce i-a apartinut lui Balasa, cu atat mai putin vreo panza din cele cateva zeci pictate in timpul acestui mariaj.

Totusi, ca si artistul, urmasii acestuia au propus sa plateasca suma de 50.000 de euro, pentru a incheia partajul, insa, cea de care artistul a divortat cu putin inainte de a muri crede ca suma este mult prea mica.

Daca, in fata instantei, Melania Iordachescu a sustinut ca pretinde la randul ei panze semnate de regretatul artist, in afara salii de judecata, ultima sotie a lui Sabin Balasa a refuzat sa spuna de ce crede ca i se cuvin o parte dintre lucrarile atat de valoroase.

Oricum, insistenta celei de care Sabin Balasa a divortat acum un an a facut ca magistratul care judeca partajul sa suspende dosarul pana cand Tribunalul Bucuresti va lua o decizie in privinta drepturilor de autor asupra intregii opere semnate de Balasa.

 Asadar, atentia tuturor se indreapta spre acest nou proces deschis de curand de mezinul Matei Balasa si care, sustin cunoscatorii, ar fi doar o formalitate. Nimeni nu poate pune la indoiala ca panzele lui Sabin Balasa ar putea apartine altcuiva.

Pe de alta parte, potrivit Codului familiei din Romania, creatiile artistice nu pot fi impartite de autori cu sotii sau sotiile lor.

Sursa: Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
32

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
353

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
191

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...