Facebook va crea o hartă a densităţii umane la nivel global

Facebook vrea să realizeze, cu ajutorul inteligenţei artificiale, cea mai detaliată hartă privind densitatea populaţiei creată vreodată.

Facebook va crea o hartă a densităţii umane la nivel global

Facebook a anunţat că a creat o hartă a densităţii populaţiei pentru majoritatea continentului african şi că va face acelaşi lucru în timp pentru toate regiunile locuite ale planetei.

Potrivit News.ro, Compania americană continuă astfel un proiect care a debutat în 2016, când Facebook a realizat acelaşi lucru pentru 22 de ţări prin intermediul iniţiativei internet.org. Facebook explică pe blogul companiei că, deşi există imagini de mare rezoluţie luate din satelit, crearea unor astfel de hărţi este în continuare o sarcină dificilă pentru oameni, care trebuie să parcurgă fiecare regiune şi fiecare casă pentru a verifica datele din cele mai recente recensăminte.

În schimb, inteligenţa artificială (AI) se dovedeşte foarte eficientă în acest caz şi poate automatiza o mare parte a întregului proces. Facebook a folosit proiectul Open Street Map pentru antrenarea AI-ului. Acesta a folosit zona inteligenţei artificiale numită “computer vision” pentru a recunoaşte clădirile în imaginile filmate din satelit şi pentru a elimina zonele nelocuite.

În procesul de creare a hărţii pentru Africa, AI-ul a procesat 11,5 miliarde de imagini cu o rezoluţie de 64 x 64 pixeli. Rezultatele AI-ului au fost verificate apoi de către cercetătorii de la CIESIN (Center for International Earth Science Information Network).

Facebook va face publice hărţile pe care le va crea şi spune că acestea vor fi utile în situaţii de urgenţă precum dezastrele ecologice sau vaccinarea populaţiei în cazul epidemiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
542

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
394

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2830

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...