Facebook va crea o hartă a densităţii umane la nivel global

Facebook vrea să realizeze, cu ajutorul inteligenţei artificiale, cea mai detaliată hartă privind densitatea populaţiei creată vreodată.

Facebook va crea o hartă a densităţii umane la nivel global

Facebook a anunţat că a creat o hartă a densităţii populaţiei pentru majoritatea continentului african şi că va face acelaşi lucru în timp pentru toate regiunile locuite ale planetei.

Potrivit News.ro, Compania americană continuă astfel un proiect care a debutat în 2016, când Facebook a realizat acelaşi lucru pentru 22 de ţări prin intermediul iniţiativei internet.org. Facebook explică pe blogul companiei că, deşi există imagini de mare rezoluţie luate din satelit, crearea unor astfel de hărţi este în continuare o sarcină dificilă pentru oameni, care trebuie să parcurgă fiecare regiune şi fiecare casă pentru a verifica datele din cele mai recente recensăminte.

În schimb, inteligenţa artificială (AI) se dovedeşte foarte eficientă în acest caz şi poate automatiza o mare parte a întregului proces. Facebook a folosit proiectul Open Street Map pentru antrenarea AI-ului. Acesta a folosit zona inteligenţei artificiale numită “computer vision” pentru a recunoaşte clădirile în imaginile filmate din satelit şi pentru a elimina zonele nelocuite.

În procesul de creare a hărţii pentru Africa, AI-ul a procesat 11,5 miliarde de imagini cu o rezoluţie de 64 x 64 pixeli. Rezultatele AI-ului au fost verificate apoi de către cercetătorii de la CIESIN (Center for International Earth Science Information Network).

Facebook va face publice hărţile pe care le va crea şi spune că acestea vor fi utile în situaţii de urgenţă precum dezastrele ecologice sau vaccinarea populaţiei în cazul epidemiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Prețurile proprietăților rezidențiale din România, în creștere. Botoșani, campion național la scumpiri!

Luni, 20 Mai 2019
282

În primul trimestru al anului în curs, proprietățile rezidențiale din România s-au apreciat cu 0,8% față de ultimele trei luni din 2018. Potrivit celui mai nou recent raport de ...

Tehnici care îți pot salva viața. Așa supraviețuiești unui infarct dacă ești singur

Vineri, 17 Mai 2019
1594

Un atac de cord poate fi fatal în multe cazuri, însă dacă știi să ce să faci, ai putea să-ți salvezi viața. Este foarte important să știi cum să reacționezi atunci când a...

"Face vizita medicală! Nu mai este niciun secret". Se face mutarea momentului în Liga I

Vineri, 17 Mai 2019
904

Pe locul trei în clasamentul playout-ului, FC Botoşani visează să mai urce un loc. Este la şase puncte de ocupanta poziţiei a doua, Dinamo, iar vineri are meci cu liderul Gaz Metan Mediaş,...