Dosarul lui Marian Verenciuc, botosaneanul acuzat de proxenetism, se intoarce la DIICOT

Dosarul lui Marian Verenciuc, botosaneanul acuzat de proxenetism, se intoarce la DIICOT


www.bzi.ro

Dosarul in care Marian Verenciuc, fostul sef al Organizatiei de Tineret al PD-L Botosani, este acuzat de trafic de persoane s-ar putea intoarce pe masa procurorilor. La termenul de ieri s-a discutat despre faptul ca dupa prezentarea materialului de urmarire penala, ar mai fi fost administrate anumite probe inainte de trimiterea in judecata.

Pe acest considerent s-a pus in discutie intoarcerea dosarului la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, scrie Buna Ziua Iasi.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT Iasi, Marian Verenciuc racola personal victimele, le invita in cluburi si discoteci, unde le platea consumatia, intretinea relatii sexuale cu acestea, apoi le promitea locuri de munca bine platite in Grecia.

"Racola personal victimele de pe raza judetului Botosani, se imprietenea cu acestea, le invita in cluburi si discoteci, unde le platea consumatia si se interesa de starea lor materiala si familiala. Apoi intretinea raporturi sexuale cu acestea, dupa care le promitea ca le poate asigura un loc de munca bine platit in Grecia, ca baby-sitter sau ca dama de companie intr-un local despre care spunea ca apartine fratelui sau vitreg", au precizat procurorii in rechizitoriul trimis instantei de judecata.

Odata ajunse in Grecia, tinerele erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoras. Acesta le caza intr-un apartament, le lua actele si le obliga sa se prostitueze, ducandu-le si in imobile destinate exclusiv prostitutiei.

Potrivit procurorilor DIICOT, pentru a le convinge sa se prostitueze, Cristinel Grigoras le batea si ameninta in mod repetat. Anchetatorii apreciaza ca, de pe urma exploatarii fetelor, Marian Verenciuc si Cristinel Grigoras ar fi castigat in total 76.000 euro.

Ieri, Verenciuc s-a prezentat in fata judecatorilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
36

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
84

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
149

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...