Din nou amenințări: Igor Dodon, despre unirea Moldovei cu România: "Va fi război civil!"

Din nou amenințări: Igor Dodon, despre unirea Moldovei cu România: "Va fi război civil!"

"Unirea Republicii Moldova cu România înseamnă război civil", a susţinut preşedintele moldovean Igor Dodon, în cadrul emisiunii "Acces direct" de la postul de televiziune NTV Moldova, liderul de la Chişinău adăugând că nu va permite "lichidarea Republicii Moldova'.

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat, referitor la Adunarea Centenară de duminică, de la Chişinău, la care au participat şi politicieni de la Bucureşti, că a fost un grup nesemnificativ de naivi, iar unionismul va dispărea şi va rămâne un „vis steril care aparţine trecutului”. „Chiar dacă unionismul a înregistrat azi un eşec umilitor, trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice în Republica Moldova. Astăzi organele de forţă au demonstrat că pot asigura ordinea publică şi le mulţumesc că şi-au făcut datoria, dar pe viitor aşteptăm mai multă iniţiativă în asigurarea securităţii constituţionale a ţării", a spus Dodon.

"Unirea cu România înseamnă război civil. Noi, stataliştii, nu vom permite nimănui să lichideze Republica Moldova”, a declarat Dodon în cadrul ediţiei de joi seară a emisiunii de la NTV Moldova, potrivit paginii sale de Facebook.

„Admit că unele forţe, conştiente de faptul că vor rata alegerile, exploatează cu bună ştiinţă acest scenariu, dorind să destabilizeze situaţia, dar nu vor avea succes în intenţiile lor”, a completat liderul de la Chişinău, citat de Mediafax.

Pentru soluţionarea problemei unionismului pe cale democratică, şeful statului moldovean propune organizarea unui referendum în cadrul căruia cetăţenii să fie întrebaţi ce-şi doresc.

„Clar că majoritatea covârşitoare va fi pentru păstrarea statalităţii, dar să punem punct odată la subiectul acesta. Dar ei nu vor accepta un astfel de referendum”, este de părere preşedintele, potrivit site-ului cotidianului Timpul.

„Marea Adunare Centenară”, manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, a avut loc duminică, de la ora 12:00, la Chişinău. Proclamaţia Marii Adunări: Parlamentul de la Bucureşti să adopte o decizie privind Reîntregirea

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
113

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
69

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
72

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...