De ce ar trebui să lăsaţi la soare ciupercile, înainte să le consumaţi

De ce ar trebui să lăsaţi la soare ciupercile, înainte să le consumaţi
Ciupercile conţin toate vitaminele şi mineralele de care organismul are nevoie pentru o bună funcţionare. Sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire, însă, de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat.
 
Un alt beneficiu important al ciupercilor este că pot înlocui cu succes suplimentele de vitamina D. O condiţie importantă, însă este să fie expuse razelor ultraviolete pentru o jumătate de oră înainte de a fi mâncate, scrie doctorulzilei.ro.
 
La fel ca organismul uman, ciupercile transformă razele ultraviolete în vitamina D. Din fericire, ciupercile nu-şi pierd proprietăţile atunci când sunt gătite.

Conform mai multor studii publicate în ultimele luni în New England Journal of Medicine vitamina D are un rol important în prevenirea unor boli ca scleroza multiplă, anumite tipuri de cancer și boli cardiovasculare. În plus, este deja cunoscută pentru proprietatea sa de a ajuta organismul să asimileze calciul foarte important pentru întărirea oaselor.
 
Vitamina D mai poate fi asimilată, de asemenea, și din alimente ca: peștele gras, ouăle și brânzeturile.
 
Doza zilnică de vitamina D recomandată pentru adulţi este de 2000 de unităţi, iar o porţie de ciuperci conţin aproximativ 400 de unităţi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
47

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
25

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...