Daea: Merită să facem efortul, indiferent cât este de mare, de a repune sistemul de irigaţii în ţară!

"Am fost la Manoleasa la Botoşani, merge. Era tot canalul una cu pământul, 7,5 km. (...) Au furat tot! Am intrat, mi-am dat drumul pe 15 metri în jos pe scară, să cobor acolo, un om, tot de vârsta mea, după mine. Presa ne căuta că am dispărut dintre ei. Şi noi eram unde trebuia. L-am întrebat pe omul acela: mata ştii să o pui în funcţiune? 'Domnu' ministru, ştiu, că eu am lucrat aici'.

Daea: Merită să facem efortul, indiferent cât este de mare, de a repune sistemul de irigaţii în ţară!

   Foto: Economica.net

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, că e preocupat de realizarea sistemului de irigaţii, susţinând că merită tot efortul, indiferent cât e de mare.

''Merită în România să facem efortul, indiferent cât este de mare, pentru a repune sistemul de irigaţii în ţară. La ora actuală avem pregătit pentru 1,2 milioane de hectare într-un an de zile. Anul acesta va merge apa de 2.000 de km de canal, apa gratuit, că am dat bani pentru apă gratuită, aţi văzut programul de guvernare. Ce s-a zis, se respectă'', a precizat Daea, la o întâlnire cu producătorii din zona Titu.

Ministrul a spus că până acum s-au pus în funcţiune 26 de sisteme de irigaţii, nefuncţionale după 1989.

''Până acum am dat drumul şi dăm până în data de 30 mai la 26 de sisteme care nu au văzut apa după 1989. Cum? Cum putem noi. Am fost la Manoleasa la Botoşani, merge. Era tot canalul una cu pământul, 7,5 km. Când am început să săpăm am dat de dale. Hai să avem grijă de ele, am început să excavăm, să curăţăm secţiunea de scurgere a canalului, când ne-am dus la motopompe, la staţii, bombardament dacă dădea, mai lăsa ceva din ele. Au furat tot! Am intrat, mi-am dat drumul pe 15 metri în jos pe scară, să cobor acolo, un om, tot de vârsta mea, după mine. Presa ne căuta că am dispărut dintre ei. Şi noi eram unde trebuia. L-am întrebat pe omul acela: mata ştii să o pui în funcţiune? 'Domnu' ministru, ştiu, că eu am lucrat aici'. Pe 10 iunie ne-am apucat, pe 30 iunie am terminat-o, i-am făcut şi probele. Am găsit un loc unde era spartă, pe 30 iulie era gata, oamenii plângeau de bucurie'', a mai relatat ministrul Petre Daea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...