Dacă vă gândeați să mergeți la munte: Vatra Dornei intră în ”scenariul roşu” până la 1 ianuarie

Dacă vă gândeați să mergeți la munte: Vatra Dornei intră în ”scenariul roşu” până la 1 ianuarie

Botoșănenii care își doresc să ajungă în acest an la pensiunile din Vatra Dornei vor putea face acest lucru, dar nu se vor putea bucura cu adevărat de sărbători din cauza restricțiilor impuse de autoritățile de la Suceava.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a decis, în şedinţa de miercuri, că municipiul staţiune Vatra Dornei intră din data de 18 decembrie în zona roşie de restricţii pentru o perioadă de 14 zile, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit 4 la mia de locuitori.

Măsurile, aplicabile până pe 31 decembrie ora 24,00, au în vedere ca funcţionarea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul clădirilor să fie interzisă, cu excepţia celor din hoteluri şi pensiuni, a căror activitate este permisă doar pentru persoanele cazate acolo.

Totodată, pot funcţiona terasele dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, iar barurile, cluburile, discotecile şi sălile de jocuri de noroc sunt închise.

Staţiunea Vatra Dornei are în prezent o incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 de 4,05 la mia de locuitori cu focare şi de 3,38 la mie fără focare.

 

Spune-ne opinia ta