Dacă nu știți de ce este atât de scumpă apa la Botoșani. 400.000 de lei plătiți LUNAR pentru procesele pierdute în instanță!

Dacă nu știți de ce este atât de scumpă apa la Botoșani. 400.000 de lei plătiți LUNAR pentru procesele pierdute în instanță!

Nova Apaserv a ajuns într-o situație financiară foarte sensibilă din cauza unor măsuri luate de foștii directori ai companiei. Aceștia nu au răspuns niciodată pentru greșelile de management, iar operatorul de apă a pierdut mai multe procese și a avut de plătit câte 400.000 de lei lunar.

Narcis Ștefan, președintele Consiliului de Administrație al SC Nova Apaserv SA, susține că s-a reușit achitarea sumelor câștigate în instanță de către salariații societății.

“Mulți salariați au fost concediați nelegal, au procedat la acționarea în judecată a societății. Au dobândit hotărâri judecătorești pe care le-am pus în aplicare în urma unui protocol încheiat cu sindicatele. Acum, în luna ianuarie, ajungem la zi cu toate hotărârile judecătorești. Noi plăteam patru miliarde de lei vechi lunar doar hotărâri judecătorești. A fost foarte dificil”, a precizat Narcis Ștefan.

În 2019, situația financiară a operatorului de apă a fost una dificilă, fiind necesară o majorare de capital și o contribuție de aproape un milion de euro a Consiliului Județean.

“Era necesară această majorare de capital întrucât erau elemente de natură istorică care se împlineau în cursul anului trecut. Consiliul Județean trebuia să susțină compania. A fost o măsură foarte bine implementată. Erau probleme legate de restanțe către furnizorul principal de energie unde tarifele au crescut cu peste 20 de procente. Creșterea nu era acoperită de tarifarea pe care am obținut-o abia spre sfârșitul anului. Vă asigur că din punct de vedere financiar, societatea nu este în pierdere și nu există riscul insolvenței sau falimentului”, a mai afirmat președintele Consiliului de Administrație al Nova Apaserv.

În condițiile acestea, se ridică totuși mari semne de întrebare inclusiv asupra primelor încasate de managementul  SC Nova Apaserv SA pentru atingerea indicilor de performanță, acordate cu clemența Consiliul Județean Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
612

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
83

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...