Cristian Tudor Popescu, despre amenda primita: Actiunea CNCD este un gest de servilism fata de putere si o nedreptate evidenta!

Cristian Tudor Popescu a declarat pentru HotNews.ro ca intentioneaza sa conteste in instanta sanctiunea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, care l-a amendat contraventional cu o mie de lei pentru ca a comparat-o intr-o emisiune la Digi 24 pe Viorica Dancila cu un pavian cu mantie. “Consider ca actiunea CNCD este profund partinitoare, este un gest de servilism fata de putere si este o nedreptate evidenta avand in vedere ca nu am comparat-o in nici un fel pe doamna Dancila cu o maimuta. Ma voi consulta cu un avocat pentru a vedea care sunt pasii de urmat in instanta in vederea contestarii”, a declarat Cristian Tudor Popescu. 

Iata integral declaratia jurnalistului: 

“Intrucat acest organism CNCD s-a autosesizat in legatura cu o asa zisa discriminare pe care as fi comis-o, deci nu a fost vorba de o reclamatie din partea unei persoane sau organzatii, ci de autosesizarea unei singure persoane din CNCD si intrucat mi s-a trimis drept referinta de discutie in citatia respectiva o asa zisa stire a site-ului stiripesurse.ro, de fapt un comentariu tendentios sub un titlu mincinos, si nu pura si simpla inregistrare a ceea ce am spus la digi24, am anuntat CNCD in scris ca nu ma voi prezenta la audieri. Consider ca actiunea CNCD este profund partinitoare, este un gest de servilism fata de putere si este o nedreptate evidenta avand in vedere ca nu am comparat-o in nici un fel pe doamna Dancila cu o maimuta. Ma voi consulta cu un avocat pentru a vedea care sunt pasii de urmat in instanta in vederea contestarii.”


CNCD a considerat ca asocierea reprezinta hartuire si incalca dreptul la demnitate, potrivit unui comunicat.nTot cu o mie de lei a fost sanctionat si moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, pentru lipsa de reactie.

"Faptele celor 2 jurnalişti exced libertăţii de exprimare în conformitate cu legislaţia din România şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului", arata comunicatul citat.

Ce a declarat CTP despre Viorica Dancila la Digi 24 in data de 16 ianuarie:

“ (…) Cum a ajuns această doamnă? Nu pot să mă abțin, e incorect ce fac. Coafura aceasta îmi amintește de pavianul cu mantie (n.r. babuin, numit și cap de câine), e o specie pe cale de dispariție. Nu pot să nu mă gândesc, este exact modul cum e așezată podoaba capilară a pavianului cu mantie.”

Ulterior, CTP a explicat la Digi 24 ca obsevatia lui despre Viorica Dancila a fost  de natură estetică si ca nu se leagă de un aspect fizic al doamnei. "Aici poate să apară o problemă. Putem fi acuzați de către organizații de protecţie a animalelor pentru că m-am legat de un aspect fizic al maimuţei, pentru că maimuța nu și-a umflat părul cu feonul și nu l-a făcut cu drotul aşa. Îl are de la natură. Nu l-am catalogat în niciun fel. N-am spus că e urât, că e frumos. Dar este în mod natural aşezat așa. Și pot să-mi spună că am menționat un aspect fizic al maimuţei, în vreme ce în cazul doamnei Dăncilă nu m am legat de niciun aspect. Puteam la fel de bine să comentez ceva în legătură cu rochia dânsei și să spun că mi se pare că seamănă cu nu știu ce. Nu cu un pavian cu mantie, ci cu o mantie regală. Care era problema?", a declarat CTP la Digi 24.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019. ...

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety.   Sursa: News.ro Citeste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News. Pe aceeaşi plaj...