COVID. Zece vindecați și zece confirmați la Botoșani, în intervalul în care s-a înregistrat un nou record de decese

COVID. Zece vindecați și zece confirmați la Botoșani, în intervalul în care s-a înregistrat un nou record de decese

Zece botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Numărul a dus la o creștere ușoară a incidenței per mia de locuitori în Botoșani, în acest interval remarcându-se un record de decese la nivel național.

Cu cele zece cazuri depistate în ultimele 24 de ore, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1336, luni, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De luni, de la ora 10:00, până marți la aceeași oră, au fost prelucrate 161 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani.

Numărul cazurilor active în prezent se menține, însă, la 106. Aceasta, întrucât, în același interval temporal, alți zece pacienți au fost declarați vindecați.

Incidența per mia de locuitori a crescut de la 0,2, stabilită luni, la 0,21 marți.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 26, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost depistate 1.053 de cazuri noi, din 22.320 de teste efectuate. Alte 60 de persoane au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, un nou record de decese în România. De asemenea, la terapie intesivă sunt internate 522 de pacienți, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

 

Spune-ne opinia ta