Controale efectuate de D.S.V.S.A Botosani in mai multe zone ale judetului! Primele amenzi date pentru vanzarea porcilor! FOTO, VIDEO

Controale efectuate de D.S.V.S.A Botosani in mai multe zone ale judetului! Primele amenzi date pentru vanzarea porcilor! FOTO, VIDEO
Echipe de control formate din specialişti ai Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botosani, însoţiţi de agenţi de poliţie, au verificat sambata dimineata mai multe târguri din zona Copalau - Sulita, Roma - Rachiti si Dorohoi - Darabani, dupa alerta de pestă porcină africană.

Primul popas a fost in targul de la Copalau, acolo unde este interzisa comercializarea animalelor. Dr. Iulian Zisu, consilier Serviciu Antifrauda din cadrul D.S.V.S.A Botosani, insotit de un agent de politie au gasit primele persoane care vindeau porci fara documente, desi acest lucru este interzis.

Unele persoane au ascuns porcii sub paturi si au vrut sa fuga, insa au fost oprite la timp. Oamenii spun ca nu li s-a spus ca nu au voie sa vanda porci in aceasta perioada si dau vina pe autoritatile locale. 

"Nu ne-a oprit nimeni domnule. Nu ne-a spus nimeni. Nici nu ne-a informat ca nu avem voie sa intram in piata cu porci. Nici nu am vandut nimic", a spus o femeie, care se afla impreuna cu sotul in targul de Copalau. 

"Nu am stiut de nicio pesta porcina. Nici medicul veterinar nu ne-a zis. Noi nu ne uitam la televizor. Daca ma credeti mergem la camp, venim acasa si ne ocupam de animale. Trebuia primarul sa ne anunte, sa puna afise, asa cum se face in campania electorala, ca atunci vezi peste tot. Am platit si 5 lei taxa ca sa intram in targ.", a spus o alta femeie, care a apucat sa vanda doi purcei.

Medicul D.S.V.S.A Botosani a aplicat amenda minima pentru toti cei care au fost prinsi ca vand sau cumpara porci, adica 750 de lei.

"Ei au parcat carutele pe zona imasului. Aici nu este targ de animale autorizat. Isi vand animalele ilegal, fara acte. Am dat amenda minima, pentru ca sunt oameni sarmani, dar trebuie sa inteleaga ca pe viitor trebuie sa respecte legea", ne-a declarat dr. Iulian Zisu. 

Controalele vor continua si in zilele urmatoare.  
 




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
8

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
139

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...