Conţac bagă râcă între suceveni: "De la şobolan roşu, la îngeraş portocaliu"

Conţac bagă râcă între suceveni: "De la şobolan roşu, la îngeraş portocaliu"
Firma botoşăneanului Constantin Conţac incinge spiritele la Suceava, social-democraţii acuzând PDL că, prin favorizarea directă a societăţii Transporturi Auto Botoşani s-a ajuns la insolvenţa firmei SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, cea din urma fiind sub acţionariatul Consiliului Judeţean condus de Gheorghe Flutur.

Mai exact, social-democraţii suceveni spun că aşa-numita axă Suceava-Botoşani anunţată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, are ca pilon central firma Transporturi Auto SA Botoşani, care a câştigat licitaţia pentru întreţinerea pe o perioadă de trei ani a reţelei judeţene de drumuri, iar societatea la care unic acţionar este CJ Suceava, SC Drumuri şi Poduri SA, intră acum în insolvenţă voluntară.

"Calvarul a început după ce contractul de întreţinere a drumurilor judeţene a fost atribuit firmei fostului şobolan roşu, cum era Conţac denumit de Flutur, care acum a devenit îngeraş portocaliu", a spus Ovidiu Milici, de la PSD Suceava, conform newsbucovina.ro.

Milici spune că la licitaţia de atribuire a întreţinerii reţelei judeţene de drumuri, PSD a cerut ca în caietul de sarcini să fie prevăzute anumite prevederi care să protejeze societatea Consiliului Judeţean, dar că nu s-a ţinut cont de aceste recomandări, ceea ce a făcut ca firma botoşăneană deţinută de fiul lui Constantin Conţac să câştige licitaţia.

"Trebuie să trăiască bine feciorul lui Conţac", a spus consilierul judeţean PSD din Suceava, care a subliniat că a atras atenţia de mai mult timp că se urmăreşte cu obstinaţie patrimoniul firmei SC Drumuri şi Poduri SA care are terenuri, clădiri, utilaje.

Milici a mai arătat că actuala conducere a CJ Suceava nu recunoaşte lucrări în valoare de 8,2 milioane de lei făcute de SC Drumuri şi Poduri SA şi că recuperarea sumei respective va fi stabilită de instanţă. "Au reclamat la DNA. Foarte bine. Să se cerceteze, dar nu spun că au atribuit lucrări prin încredinţare directă tot lui Conţac. Nu spun câte utilaje au închiriat, de la ce firme portocalii sau de la ce pompe au fost alimentate maşinile SC Drumuri şi Poduri", a spus Milici.


Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Suceava şi al PDL Suceava, Daniel Cadariu, a declarat într-o conferinţă de presă, că PSD Suceava manifestă o ipocrizie de primăvară şi dă lecţii de administraţie judeţeană după ce timp de aproape 20 de ani a practicat diferite inginerii funciare, financiare. Cadariu a apreciat că prin declaraţiile lui, Milici a scos lucrurile murdare din PSD Suceava în atenţia opiniei publice pentru că şi-a acuzat proprii colegi care sunt în AGA al SC Drumuri şi Poduri SA şi pe care un consilier judeţean PSD a încercat să-i protejeze atunci când a propus retragerea proiectului de hotărâre de înfiinţare a unui comisii de anchetă. "Constat că în PSD Suceava există un conflict între generaţii, între echipa din jurul fostului preşedinte Gavril Mîrza şi tinerii din jurul actualului preşedinte Cătălin Nechifor", a spus Cadariu, citat de newsbucovina.ro.


Consilierul judeţean PDL Ioan Bădeliţă, membru în AGA a SC Drumuri şi Poduri SA, a anunţat, miercuri, în şedinţa CJ Suceava, că în 23 martie, în şedinţă extraordinară, AGA a aprobat declararea voluntară a procedurii de insolvenţă, iar termenul stabilit de instanţă a fost pentru 19 aprilie. Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie ale societăţii au cerut în 18 martie Consiliului Judeţean Suceava să aprobe deschiderea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară în paralel cu identificarea unor soluţii prin care să se poată asigura lichidităţi pentru această firmă, dar atunci consilierii au amânat o decizie.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acesta a fost ultimul weekend călduros. ANM anunță precipitații iar vremea se va răci

Duminică, 20 Septembrie 2020
584

Începând de săptămâna viitoare vremea se va schimba și vor urma ploi de toamnă. Practic acesta a fost ultimul weekend călduros. Nu vor mai fi temperaturi de vară, dar totuși v...

Rezultate LOTO 6 din 49. Numerele extrase duminică, 20 septembrie

Duminică, 20 Septembrie 2020
177

Duminică, 20 septembrie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc.Iată care sunt numerele câștigătoare la extragerea loto de duminică, 20 se...

Artista Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi ziua de naștere. La mulți ani!

Duminică, 20 Septembrie 2020
239

Una din cele mai cunoscute artiste din România, Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi, ziua de naștere. Cariera Laurei Lavric, născută în satul Costișa la 20 septembrie 1946 (comuna ...