Consumatorul reclama, statul ia banii!

Consumatorul reclama, statul ia banii!

 Inspectorii OJPC Botosani nu au facut public numele depozitului sanctionat  

Nemultumirile cetatenilor aduna zeci de milioane de lei in vistieria statului. Asta in conditiile in care, mai mereu, reclamantii raman cu problemele nerezolvate.

Astfel, un cetatean care a reclamat defectiuni la un motoscuter a asteptat in zadar ca firma reclamata la Protectia Consumatorului sa ii rezolve problemele.

Inspectorii OJPC au avertizat firma sa ia masuri, insa nu s-a primit nici un raspuns favorabil clientului. In final, firma respectiva a fost amendata cu suma de 300 de milioane de lei vechi.

Un alt botosanean a reclamat ca, de la un magazin din Bucecea, a cumparat un pui congelat, care fusese achizitionat de unitatea respectiva dintr-un depozit din Botosani. Consumatorul a reclamat la OJPC ca este nemultumit de calitatea carnii, dar si de faptul ca produsul nu avea descrierea in limba romana.

Mai mult, singurul an afisat pe punga respectiva era 2004, insa din cauza ca restul datelor erau in bulgara, nici reclamantul, nici inspectorii nu si-au dat seama daca 2004 reprezinta anul fabricatiei sau data expirarii produsul. Ambele situatii sunt la fel de grave, spun inspectorii OJPC Botosani, refuzand, insa, sa ofere numele depozitului in cauza, care a fost amendat cu 100 de milioane de lei vechi si scoaterea de la comercializare a 95 de kilograme de carne. Controlul la depozit a fost facut impreuna cu inspectorii Inspectei Sanitare de Stat.

Alte 30 de milioane a castigat statul si dupa reclamatia unui alt botosanean, nemultumit ca, desi a comandat online un inel de aur de la un magazin din Botosani, a primit acasa o tinichea! Comoditatea l-a costat, insa a adus statului cateva zeci de milioane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
57

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
490

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
225

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...