Condamnări simbolice după abuzurile asupra unor copile la o stână din Dimăcheni

Condamnări simbolice după abuzurile asupra unor copile la o stână din Dimăcheni
Zece termene de judecată au fost suficiente unei instanţe a Judecătoriei Dorohoi să se pronunţe într-unul dintre cele mai cumplite dosare ajunse pe rol, ce privea exploatarea sexuală şi prin muncă a trei surori. Condamnările sunt însă simbolice. Mama celor trei fetiţe şi a unui băieţel mai mic a ştiut tot timpul calvarul prin care treceau proprii ei copii, dar s-a mulţumit să primească "beneficiile" exploatării lor.

În toamna trecută, anchetatorii începeau lucrul la un dosar teribil: un cioban îşi făcea mendrele cum voia el cu copile minore. Drama celor patru fraţi a ieşit la iveală în septembrie, atunci când una dintre fetiţe i-a povestit bunicii coşmarul prin care treceau ea şi fraţii ei. Bunica a sunat la 112, copila a fost dusă la poliţie, iar după examenul medico- legal care a confirmat agresiunea sexuală, cei patru fraţi au fost instituţionalizaţi într-un centru al Protecţiei Copilului.

Coşmarul copiilor a început în martie, când tatăl lor a murit, iar ciobanul, Ştefan Bîgu, de 39 de ani, din Vorniceni, i-a oferit mamei celor patru copii un aşa numit ajutor. Femeia, cu fata cea mare, de 14 ani, şi cu mezinul de 1 an, a fost găzduită la casa ciobanului, iar fetiţa de 13 ani şi fratele de 10 ani au fost duşi la stână. Imediat ce aranjamentul a fost perfectat, fetele au fost obligate să întreţină raporturi sexuale cu ciobanul, una la domiciliul său, iar cealaltă la stână, unde îi servea şi pe amicii ciobanului, băiatul cel mare era obligat să muncească zi-lumină la stână, iar cel mic era tolerat prin curtea ciobanului.

Recent, Judecătoria Dorohoi s-a pronunţat pe fond în privinţa pedepselor ce li se cuvin vinovaţilor. Astfel ciobanul a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare pentru act sexual cu un minor, supunerea la muncă forţată sau obligatorie şi violarea de domiciliu. Amicii săi, Andrei Ionuţ Margină şi Ionuţ Popescu au fost condamnaţi la câte un an şi 4 luni închisoare. În schimb, mama copiilor, Viorica Murăraşu, a fost condamnată la cinci ani şi 5 luni închisoare. În plus, toţi condamnaţii au rămas fără drepturile civile.

"Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţi, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a condamnării. Obligă inculpaţii să plătească, în solidar, fiecărei părţi civile câte 10.000 lei, cu titlu de daune morale, respectiv fiecare inculpat să plătească câte 7.500 lei", se mai arată în decizia instanţei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
15

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
45

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
240

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...