Cheama in gradina insectele folositoare!

Cheama in gradina insectele folositoare!

   Foto: casa-gradina.ro

Te-ai inarmat cu insecticide, dar cu timpul acestea si-au pierdut eficacitatea si, in plus, iti contamineaza plantele. Ce-i de facut? Pericolul pandeste in fiecare colt al gradinii. Afidele, omidele, paduchii si alte insecte daunatoare abia asteapta sa-ti atace legumele si florile.

O noua metoda de control incepe sa fie pusa in practica in gradinile din intreaga lume si pare a fi singura cu rezultate pe termen lung: controlul biologic. Exact asa cum presupui, controlul biologic este o solutie care se bazeaza pe ajutorul insectelor benefice, insecte care consuma sau paraziteaza daunatorii plantelor, fara sa-ti distruga florile sau legumele.

Iata ca acum insecte precum paianjenii, viespile sau calugaritele, de care te-ai temut si pe care le-ai urat din tot sufletul, iti pot scapa gradina de probleme. Si beneficiile nu se opresc aici: aceste insecte polenizeaza plantele, ajutandu-le sa creasca sanatos si sa se inmulteasca.

Buburuza este un gandac mic, are elitrele bombate, de culoare rosie aprinsa si cu puncte negre. Atat adultul cat si larvele se hranesc cu purici de plante, care sug seva plantelor tinere. Larva este tot carnivora si face adevarate ravagii printre puricii de plante. O buburuza adulta, ca si larva ei, poate manca intr-o zi o cantitate de paduchi de plante cu o greutate de cateva ori mai mare decat corpul lor, deci circa 270 — 300 de paduchi.

Libelula, foarte buna zburatoare, are corpul alungit, frumos colorat, doi ochi enormi, care acopera aproape toata suprafata capului, si doua perechi de aripi sticloase, cu nervuri dese ca o retea. Zburand cu mare iuteala, libelulele prind din zbor insecte daunatoare. Astfel, libelulele sunt foarte folositoare.

Pentru a demonstra eficacitatea acestei metode, in unele tari au aparut deja crescatorii si comercianti de insecte benefice pentru gradina. Insa este mult mai simplu si mai ieftin sa le incurajezi pe cele deja existente sa ramana in gradina decat sa aduci noi colonii.

EXISTA CATEVA TRUCURI

Acestea sunt menite sa stimuleze aparitia si dezvoltarea lor in gradina. De exemplu, majoritatea insectelor benefice se hranesc cu nectar si polen, asa ca planteaza in gradina flori cat mai variate, care sa infloreasca de primavara timpuriu pana la venirea inghetului.

In plus, acopera suprafetele de pamant gol cu straturi protectoare de frunze si resturi de iarba. Acestea vor oferi si umbra si adapost insectelor precum paianjenii, pradatorii numarul unu ai daunatorilor. Si, poate cel mai important aspect dintre toate, renunta la insecticide! Acestea omoara si insectele folositoare, lasand gradina la cheremul unui nou val de daunatori. sursa: casa-gradina.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...