CFR Călători a suplimentat trenurile pe rutele cele mai căutate în perioada sărbătorilor de iarnă

CFR Călători a suplimentat trenurile pe rutele cele mai căutate în perioada sărbătorilor de iarnă

CFR Călători a anunțat că a suplimentat trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute în perioada sărbătorilor de iarnă -  până la sfârşitul anului garniturile vor circula cu un număr şi mai mare de vagoane.

Peste 110 trenuri circulă în această perioadă din Bucureşti spre/dinspre Baia Mare, Suceava, Iaşi, Braşov, Cluj Napoca, Oradea, Constanţa, Galaţi, Sighetu Marmaţiei, Craiova, Timişoara Nord, cu peste 17.500 de locuri suplimentate şi 230 de vagoane în plus. Aceasta este doar prima etapă, urmând ca până la 31 decembrie 2020 capacitatea trenurilor să mai fie suplimentată în funcţie de cererea călătorilor, potrivit companiei.

De exemplu, IR 1655 Bucureşti – Suceava, unul din cele mai folosite rute de către botoșăneni, va circula suplimentat la 217% faţă de capacitatea sa zilnică, asigurând aproape 500 de locuri în plus.

Pe de altă parte însă, CFR Călători a anunțat că va putea dimensiona mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, dacă sunt făcute rezervări din timp. În plus, la cumpărarea cu anticipaţie se acordă o reducere de 5 până la 10%, iar pentru biletul dus-întors reducerea este de 10%.

Reamintim că purtarea măşii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

 

Spune-ne opinia ta