Cazul bătrânei care s-a întins pe treptele unei instituţii: "Este o situaţie neplăcută. Nu avea de ce să vină la Botoşani"

Cazul bătrânei care s-a întins pe treptele unei instituţii: "Este o situaţie neplăcută. Nu avea de ce să vină la Botoşani"

   Foto: Facebook

Plimbată pe drumuri şi pasată de la o instituţie la alta. Asta pare a fi situaţia bătrânei care s-a întins pe treptele Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoşani, obosită şi nemulţumită că nu i se rezolvă o problemă legată de o bucată de teren pe care a moştenit-o de la părinţi.

Tot ce vrea femeia este ca respectiva bucată de teren să fie trecută pe numele ei, pentru că soţul ar vrea să o vândă.

Conducerea OCPI a verificat situaţia femeii din comuna Broscăuţi, directorul instituţiei precizând că rezolvarea ţine în primul rând de primăria de pe raza unităţii administrativ-teritoriale unde se află terenul.

“Este o problemă artificial creată de către Primăria Broscăuţi. În titlul de proprietate sunt trecute toate proprietăţile şi ale ei, şi ale soţului. Titlul a fost dat pe cel care a făcut cererea, adică pe soţ. Din câte mi-au spus colegii de la Fondul Funciar, doamna a fost şi în toamnă şi i s-a explicat că pentru a corecta acel titlu, să i se facă doar pe numele ei, comisia locală de la primărie trebuie să trimită la Prefectură o documentaţie şi după ce se aprobă de comisia judeţeană noi punem în aplicare şi la noi durează maxim o săptămână. Din câte am înţeles, marţi de la primărie au trimis-o la Prefectură şi de la Prefectură au trimis-o la noi pentru că ar vrea soţul ei să înstrăineze acel teren.  A venit la ora 9.20 şi a stat la biroul de relaţii cu publicul până la ora 9.46 şi i s-au oferit toate explicaţiile. A fost în audienţă şi la inginerul-şef, care i-a explicat acelaşi lucru. A ieşit afară nemulţumită şi s-a aşezat pe trepte, în jur de două minute a stat. Este o situaţie neplăcută. Toate comisiile locale vin la noi că noi împărţim pământul. Gestionarul fondului funciar la nivel de comună este primarul, ei trebuie să înţeleagă chestia asta. În primul rând, femeia nu avea de ce să vină la Botoşani”, a declarat Mihai Bâlbă, directorul OCPI.

De partea cealaltă, Aurel Agheorghiţoaei, primarul comunei Broscăuţi, susţine că nu are cunoştinţă despre faptul că soţul femeii ar vrea să vândă terenul respectiv, dar spune că tot ce ţine de primărie va fi rezolvat şi că nu el a pus-o pe drumuri pe bătrână.

Ea a depus o cerere pe data de 6 martie, i s-a trimis răspuns în data de 10 martie. Era o cerere să dovedim că acel teren era dar de nuntă, dar nu e prins nicăieri în registrul agricol, e prins pe titlul lor de proprietate. Ea dacă va veni nu o să emit un certificat de înstrăinare dacă ea nu vrea să semneze pentru vânzare, dacă soţul ei ar vrea să facă acest lucru. Nu a pus-o nimeni pe drumuri. Cum să trimit eu un om de 80 de ani la Botoşani? Îmi pare rău că s-a întâmplat şi am ajuns în această situaţie, nu ştiu dânsa ce viziune are că i se vinde pământul. Ce ţine de mine, de primărie, voi rezolva", a spus primarul din comuna Broscăuţi.

Vezi şi: Obosită și descumpănită, s-a culcat la ușa instituției: Bătrânica venită la oraș pentru că nu vrea să își vândă pământul! VIDEO

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Zeci de posturi suplimentare cerute la Protecția Copilului

Luni, 24 Aprilie 2017
1252

Mai exact este vorba de 92 de posturi, dintre care două sunt funcții publice, iar restul posturi de natură contractuală.Această solicitare de creștere a numărului de posturi vine ca urmare ...

Președintele Consiliului Județean: "Trebuie să fie o echilibrare a salariilor la Nova Apaserv"

Luni, 24 Aprilie 2017
340

Discuțiile privind majorările salariale de la societatea Nova Apaserv, cerute de o parte dintre salariați rămânând deschise, fiind apanajul celor din conducere să poarte negocieri cu ...

Soluție găsită pentru necazul proprietarilor de terenuri de lângă depozitul ecologic de deșeuri

Luni, 24 Aprilie 2017
901

Problema de la depozitul ecologic din comuna Stăuceni privitoare la deșeurile care ajung pe terenurile agricole aflate în imediata apropiere a fost pusă în discuție, luni, î...