Botoșani: Opt cazuri noi de infectare și încă un deces, în ultimele 24 de ore
NEWS ALERT

Botoșani: Opt cazuri noi de infectare și încă un deces, în ultimele 24 de ore

Opt persoane, două de sex masculin și șase de sex feminin, au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temoral s-a înregistrat și un deces în rândul botoșănenilor infectați.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1362, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la aceeași oră, au fost prelucrate 359 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani.

În acest interval, un bărbat de 65 de ani, diagnosticat cu noul coronavirus, a decedat. Acesta suferea și de hipertensiune arterială, insufieciență cardiacă cronică, congestivă, bloc de ramură dreaptă, fibrilație arterială. Cu acest caz, totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați se ridică la 97.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 111. Incidența cazurilor per mia de locuitori s-a majorat și ea, la 0,22.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 27, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate 1.339 de cazuri noi de infectare, din 25.177 de teste efectuate. Alte 47 de persoane diagnosticate cu coronavirus au decedat, în timp ce 485 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Laborator de analize al „Mavromati" declarat focar COVID

Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
2594

Laboratorul de analize din cadrul blocului central al Spitalului Județean „Mavromati" a fost declarat focar COVID, după ce șase angajați au fost diagnosticați cu noul coronavirus.S...

Tinere din județ plecate cu un bărbat spre Sicilia, dispărute pe drum

Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
1569

Două tinere din județul Botoșani au fost date în urmărire de poliție, acestea plecând cu un bărbat în cursul zilei de joi, având ca destinație regiunea Silicilia din Ita...

O femeie și-a incendiat casa (foto)

Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
1368

O casă de pe raza satului Broscăuți a fost distrusă în urma unui incendiu generat, vineri seară, chiar de către proprietară, transmite Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgenț...