Botoșani a mai coborât două locuri în clasamentul COVID. Cinci cazuri noi din 241 de teste

Botoșani a mai coborât două locuri în clasamentul COVID. Cinci cazuri noi din 241 de teste

Cinci botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). Acestea sunt singurele cazuri noi de infectare descoperite în acest interval temporal, dintre care un test pozitiv a fost comunicat de un laborator din Iași, iar un altul de un laborator din Suceava.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1229, vineri, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De joi, de la ora 10:00, până vineri la ora 10:00, au fost prelucrate 241 de probe biologice ale unor persoane din județ în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani și din Iași.

Numărul cazurilor active în prezent este 120. De la debutul pandemiei, nu mai puțin de 1012 botoșăneni au fost declarați vindecați de noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, s-a înregistrat încă un deces în rândul botoșănenilor infectați cu COVID, fiind vorba despre o femeie de 69 de ani, care suferea și de obezitate, hipertensiune și afecțiuni pulmonare.

Astfel, bilanțul defuncților infectați din județ s-a ridicat la 92, vineri.

Totodată, un număr de 256 de botoșăneni infectați au fost externați, până la această oră, în baza Ordinlului 1137 al Ministerului Sănătății.

La nivel național, județul Botoșani a coborât pe locul 22, vineri, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta