Botoşănean reţinut de poliţiştii suceveni pentru infracţiuni la regimul rutier

Un botoşănean de 25 de ani a ajuns în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava după ce a fost surprins în trafic şi băut şi cu permisul suspendat.

Botoşănean reţinut de poliţiştii suceveni pentru infracţiuni la regimul rutier

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Vineri, în timpul unei acţiuni pentru identificarea autorilor de infracţiuni la regimul rutier, un echipaj de poliție de la Poliţia Suceava a oprit pentru control pe DN 29A, în localitatea Adâncata, un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un tânăr de 25 de ani, din județul Botoșani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Transportat la spital, în prezența personalului medical, tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ca urmare a comiterii la 13 mai anul acesta pe raza județului Botoșani, a infracțiunii de "refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice".

În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a conducătorului auto, ce a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, ulterior fiind plasat sub control judiciar. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
591

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
80

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
108

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...