„Bombă cu ceas” într-un microbuz aparținând unei firme de transport din Botoșani

„Bombă cu ceas” într-un microbuz aparținând unei firme de transport din Botoșani

Șoferul unui microbuz ce aparține unei firme de transport călători din Botoșani, care circula pe ruta Iași-Botoșani, a fost surprins de un cetățean primind călători peste capacitatea maximă a autovehiculului, fără a ține cont de îmbulzeala creată sau de distanțarea fizică impusă.

Așa se face că, la Hârlău, șoferul microbuzului a mai primit încă 10 persoane care au fost nevoite să se deplaseze până la destinație fără să ocupe vreun loc, toate fiind ocupate. Acest fapt vine să ne confirme că legile sunt impuse și respectate uneori prea drastic doar în anumite instituții, probabil acolo unde Covid-ul nu are frică să „lovească”.

Cert e că vinovații se află în ambele tabere. În încercarea de a-și suplimenta veniturile, patronii firmelor de transport nu vor să țină cont de regulile firești de distanțare fizică și de prevenire a infectării cu noul coronavirus, iar pe de altă parte, călătorii grăbiți să ajungă la destinație care se urcă nesiliți de nimeni într-un mijloc de transport deja aglomerat. Acest lucru a fost sesizat de mai mulți călători care circulau pe diverse rute interne, dar și externe din județul Botoșani.

„Așa se circulă cu microbuzul  de la Iași spre Botoșani. Deși scaunele erau ocupate, șoferul a luat din Hârlău încă 10 persoane în picioare. 9 septembrie 2020. Remarc că de mai multe ori cei de la firma de transport nu au fost în stare să pună la dispoziție un mijloc de transport corect dimensionat, în funcție de nevoile celor care călătoresc”, este mesajul transmis de un călător.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Filarmonica Națională din Chișinău, devastată de incendiu. Nicolae Botgros: „Aș fi strigat de durere și revoltă, dar anii și experiența mea îmi spun că nu mai are nici un sens”

Vineri, 25 Septembrie 2020
965

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău a fost invadată de un incendiu puternic. Tavanul sălii principale a cedat, iar flăcările au afectat o suprafață de peste 3...

Luna septembrie dedicată cunoașterii și combaterii maladiei Alzheimer

Vineri, 25 Septembrie 2020
285

Desfășurată pe parcursul lunii septembrie, campania mondială pentru cunoașterea și combaterea maladiei Alzheimer culminează cu marcarea, în data de 21, a Zilei mondiale pentru combaterea ...

Femeia de 80 de ani care se încălzea în timpul iernii cu coceni, are acum o locuință nouă

Vineri, 25 Septembrie 2020
3336

Bunica Eleonora Răuță, din comuna Hilișeu – Cloșca, județul Botoșani și-a văzut visul împlinit la cei 80 de ani pe care îi are, după o viață trăită în sărăcie ...