Bataie de joc fata de fostii angajati ai Apa Grup!

Bataie de joc fata de fostii angajati ai Apa Grup!
Fostii angajati ai societatii Apa Grup, intrata in insolventa, isi cer drepturile in strada! Cativa salariati ai fostului operator de apa si canal din judetul Botosani au protestat astazi in fata sediului Nova Apaserv, acuzand ca nu si-au primit salariile pe luna martie, dar nici nu pot sa isi depuna actele pentru a beneficia de somaj, pentru ca unitatea nu a platit contributiile aferente la stat.

Mai mult, oamenii spun ca au fost fortati sa semneze un act aditional la contractul de munca, prin care salariile le-au fost reduse pe ultimele cinci luni, perioada noiembrie 2010-martie 2011, cu circa 70%.

Fostii angajati mai spun ca, potrivit contractului colectiv de munca, ar fi trebuit sa primeasca sase salarii compensatorii, insa nu au vazut niciun leu, iar lichidatorul le-a spus ca nu sunt bani.

Oamenii sunt revoltati si de faptul ca in momentul in care s-a infiintat noul operator de apa, Nova Apaserv, li s-a spus ca o parte dintre ei se vor regasi in organigrama noii societati, insa au fost dati deoparte si in locul acestora au fost angajate alte persoane.

"Ne-au dat doua randuri de preavize, prima data pe data de 5 ianuarie, dar au spus ca nu au fost corect intocmite actele, dupa care s-a dat un nou preaviz, de doua saptamani, pana pe data de 30 martie. De pe data de 1 aprilie noi suntem in somaj si umblam de cateva zile pe drumuri si nu putem sa ne depunem actele la somaj, pentru ca ni se tot spune ca nu sunt gata. Daca nu le depunem saptamana aceasta, pierdem o luna de somaj. Cei de la Nova Apaserv nici nu vor sa ne primeasca sa discute cu noi, au ramas cei de la comisia de lichidatori care au "grija" noastra. Cei de la Nova Apaserv ne-au dat pe noi deoparte si au angajat altii. Noi avem deja deschisa o actiune in instanta pentru inselatorie si reducerea salariilor, pentru ca ne-au pus sa semnam sub presiune", a spus Ioan Tiganasu, fost angajat al societatii Apa Grup.

Oamenii cred ca toata vina pentru aceasta situatie o poarta lichidatorul.

"Noi cu lichidatorul avem probleme, pentru ca ne-a dat primul preaviz, care nu a fost luat in considerare. Ni l-a dat pe al doilea, acuma nu ne dau celelalte drepturi. De ce nu ne dau? Fuge de noi. Toata ziua venim aici si numai cati bani cheltuim, vin oameni de la Saveni, de la Darabani, de la Stefanesti. Ei fug de noi. Ne-au luat de prosti", a spus Dorian Scanteie, de asemenea fost angajat al vechiului operator de apa.



Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, sustine ca institutia pe care o conduce nu mai raspunde de Apa Grup.

"Acolo se aplica procedura leagala, cea cu privire la insolventa, in acest sens exista o adunare a creditorilor si a fost desemnat un practician in insolventa, un lichidator. Toate demersurile care se fac acolo sunt intreprinse de aceste organisme si in ceea ce ne priveste pe noi ca sa asiguram protectia cetatenilor din Botosani am infiintat un nou operator care isi desfasoara activitatea in continuare. La Apa Grup erau 580 de salariati, mai multi decat trebuiau sa fie, in conformitate cu angajamentele asumate atunci cand s-au accesat fondurile europene, la noul operator s-au putut absorbi maxim 500 de angajati", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Lichidatorul judiciar al societatii Apa Grup, Constantin Dascalu, nu a putut fi contactat.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
293

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
49

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
425

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...