Bani căutați la CNI pentru drumurile județene. Ce se întâmplă cu drumul Botoșani-Roma-Nicșeni!

Bani căutați la CNI pentru drumurile județene. Ce se întâmplă cu drumul Botoșani-Roma-Nicșeni!
Președintele Consiliului Județean Botoşani, Costică Macaleți, se va deplasa săptămâna viitoare la Compania Națională de Investiții (CNI) în vederea solicitării de fonduri pentru lucrări de reparații pe mai multe tronsoane de drumuri județene.

Șeful județului susține că pot fi obținuți bani doar pentru lucrări în zonele în care sunt alunecări de teren, un astel de drum fiind Botoșani-Roma-Nicșeni, pentru care zeci de oameni au ieșit în stradă acum câteva zile pentru a protesta. 

"Marți vom merge la Compania Națională de Investiții, care am înțeles că tratează numai problema de alunecări de teren. Am pregătit documentația cu tot ce înseamnă drumurile județene, sper să găsim înțelegere. Avem patru zone pe drumul Botoșani-Roma-Nicșeni și o zonă la Havârna care ar putea să le ia în execuție CNI. Am făcut o analiză la ceea ce înseamnă drumuri județene, tot ce a fost rezervă la CJ am acordat prin votul consilierilor, i-am dat la drumuri județene. Sperăm să putem face ceva și îmi doresc să facem ceva pe drumurile județene", a declarat Costică Macaleţi, președintele Consiliului Județean.

La această oră se intervine cu plombări pe mai multe tronsoane de drum județean.

"Noi am prioritizat lucrările de întreținere și reparații la drumurile județene. De departe cel mai prost a fost drumul de la Răuseni, care sper ca în două săptămâni să se încheie. Au lucrat două echipe ca să putem prinde o suprafață cât mai mare de drum. O echipă lucrează la Răuseni-Blândești, de la Todireni la Blândești s-a terminat, de la Răuseni până la Todireni s-a terminat, se intervine spre Albești și Trușești și mai este un kilometru în zona Răuseni. O echipă lucrează la Havârna și dacă ne ajung banii sperăm să ajungem la Darabani, intenția a fost doar până la Crucea Milencii dar dorim să ajungem până la Darabani și îmi doresc să intrăm pe drumul Roma-Nicșeni în această toamnă să reparăm, plombăm, drumul până la Podeni", a mai spus Costică Macaleți.
.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
7

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
139

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...