Atenție, botoșăneni, pe cine primiți în casă!

Atenție, botoșăneni, pe cine primiți în casă!
În perioada 26-30 septembrie 2016, polițiștii botoșăneni derulează Săptămâna prevenirii criminalităţii, acțiunea ce vizează sensibilizarea cetățenilor în legătură cu importanța prevenirii criminalității, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție și consecințele asociate comiterii de infracțiuni.
    
În data de 28 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei din cadrul Secţiei Rurale nr.1 Botoşani au desfăşurat activităţi preventive pe raza localităţii Cătămărăşti Deal, accentul punându-se în special pe promovarea unor măsuri de protecţie a locuinţei şi a bunurilor aflate în gospodărie.
  
Discuţiile poliţiştilor cu cetăţenii au vizat transmiterea unor sfaturi utile în situaţia în care locuinţele rămîn nesupravegheate pe perioade îndelungate, dar şi măsuri specifice pentru perioada recoltei de toamna. Proprietarii care nu au fost găsiţi acasă au primit în căsuţele poştale materiale informative cuprinzînd sfaturi preventive.
  
Acțiuni similare au avut loc la nivelul întregului județ.
               
RECOMANDĂRI
     
         Pentru evitarea furturilor din locuinţe în această perioadă , poliţiştii vă recomandă:      
    Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să-ţi prezinte diverse promoţii, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie! 
    Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului! 
    Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţii sau despre vecini, nici măcar celor care susţin că sunt reprezentanţii unor instituţii, dar nu pot face această dovadă! 
    Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziţionat! 
    Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care ai încredere, care pot să vină zilnic să-ţi ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită! 
    Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţii în casă bunuri de valoare! 
    Bijuteriile în cantităţi mari, banii, acţiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare! 
    Pentru efectuarea menajului sau a unor reparaţii apelaţi la firme autorizate! 
    Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. 
    Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor! 
    Când părăsiţi locuinţa pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune!

Comunicat de presă Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce se întâmplă cu duplicatul cărţii de identitate a maşinii

astăzi, 20:10
185

Un proiect promulgat din luna mai a intrat în vigoare luni, pe 16 iulie. Este vorba despre Legea nr. 109/2018 care modifică o Ordonanță a Guvernului din anul 2000 și care a apărut deja &ici...

Mașini avariate de un autocar din Botoșani, într-un accident produs în județul Suceava!

astăzi, 18:56
618

Pasagerii aflați în autocarul firmei Transport Călători SA, din Botoșani, care circulau pe ruta Botoșani - Târgu Mureș, au avut parte de o sperietură pe care nu o vor uita prea cur&...

S-au distrat în miez de noapte distrugând florile de pe spațiul public! FOTO

astăzi, 17:51
851

În noaptea de duminică spre luni, la ora 2:50, dispecerul de serviciu a surprins cu ajutorul camerelor de supraveghere, în intersecția Bulevardului George Enescu cu Bulevardul Mihai Emin...