ASTAZI - Incep platile pentru culturile agricole de toamna!

ASTAZI - Incep platile pentru culturile agricole de toamna!
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin directiile agricole si de dezvoltare rurala judetene, incepe de astazi efectuarea platilor aferente cererilor depuse si aprobate in prima decada pentru primirea ajutorului de minim privind infiintarea culturilor agricole in toamna anului 2008.

Suma alocata platii ajutorului minim pentru prima decada este de 79,1 milioane lei, din suma totala de 235,7 milioane lei. Sprijinul financiar pentru ajutorul minim este de 200 lei/ha, pentru o suprafata cuprinsa intre minim 1 ha - maxim 120 ha pe exploatatie; suma maxima a sprijinului financiar reprezentand ajutorul de minimis neputand depasi 7500 euro pentru fiecare beneficiar.

Termenul limita de depunere a cererilor de sprijin financiar prevazut de schema de ajutor minimis este 15 noiembrie 2008, inclusiv; depunerile de cereri, respectiv platile catre beneficiari facandu-se pe decade.

MADR, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, va face platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovina, valoarea sprijinului fiind de 350 lei/exploatatie, incepand cu data de 28 octombrie 2008.

Valoarea transei aferenta unei parti din dosarele aprobate de APIA este de 150,5 milioane lei, din suma totala de aproximativ 900 milioane lei, prevazuta pentru subventiile din zootehnie pentru bovine, caprine si ovine. Platile pentru ovine si caprine urmeaza a fi efectuate in decursul lunii noiembrie.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va face, in continuare, platile catre fermieri, pe masura ce dosarele depuse de acestia vor fi aprobate de catre directiile agricole si de dezvoltare rurala judetene, in cazul ajutorului minimis.

Sursa: Agroazi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
8

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
135

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
27

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...