ASTAZI - Incep platile pentru culturile agricole de toamna!

ASTAZI - Incep platile pentru culturile agricole de toamna!
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin directiile agricole si de dezvoltare rurala judetene, incepe de astazi efectuarea platilor aferente cererilor depuse si aprobate in prima decada pentru primirea ajutorului de minim privind infiintarea culturilor agricole in toamna anului 2008.

Suma alocata platii ajutorului minim pentru prima decada este de 79,1 milioane lei, din suma totala de 235,7 milioane lei. Sprijinul financiar pentru ajutorul minim este de 200 lei/ha, pentru o suprafata cuprinsa intre minim 1 ha - maxim 120 ha pe exploatatie; suma maxima a sprijinului financiar reprezentand ajutorul de minimis neputand depasi 7500 euro pentru fiecare beneficiar.

Termenul limita de depunere a cererilor de sprijin financiar prevazut de schema de ajutor minimis este 15 noiembrie 2008, inclusiv; depunerile de cereri, respectiv platile catre beneficiari facandu-se pe decade.

MADR, prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, va face platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru specia bovina, valoarea sprijinului fiind de 350 lei/exploatatie, incepand cu data de 28 octombrie 2008.

Valoarea transei aferenta unei parti din dosarele aprobate de APIA este de 150,5 milioane lei, din suma totala de aproximativ 900 milioane lei, prevazuta pentru subventiile din zootehnie pentru bovine, caprine si ovine. Platile pentru ovine si caprine urmeaza a fi efectuate in decursul lunii noiembrie.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va face, in continuare, platile catre fermieri, pe masura ce dosarele depuse de acestia vor fi aprobate de catre directiile agricole si de dezvoltare rurala judetene, in cazul ajutorului minimis.

Sursa: Agroazi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România este în semifinalele EURO U21! Urmează meciul cu Germania

Luni, 24 Iunie 2019
302

România s-a calificat în semifinalele EURO U21, după remiza cu Franța. Odată cu acest rezultat, românii antrenati de Mirel Radoi și-au asigurat și calificarea la Jocurile O...

Botoșănean mort într-un cumplit accident în Franța: Spulberat cu 110 km/h!

Luni, 24 Iunie 2019
1433

Un accident mortal a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, în jurul orei 10.00, în apropiere de Offekerque. Un român, în vârstă de 19 ani, a fost spulbe...

Premiul I la etapa naţională a unui concurs pe tema protecţiei consumatorului, obţinut de elevi din regiunea N-E - FOTO

Luni, 24 Iunie 2019
239

În perioada 16-21 iunie 2019, la Eforie Sud, a avut loc etapa naţională a concursului pe tema protecţiei consumatorului "Alege! Este dreptul tău", organizat de ANPC în parten...