Aproape un sfert dintre testele COVID s-au pozitivat, la Botoșani. Încă un deces înregistrat

Aproape un sfert dintre testele COVID s-au pozitivat, la Botoșani. Încă un deces înregistrat

Alți 54 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). În acest interval temporal, s-a înregistrat încă un deces în rândul infectaților.

Bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 2711, luni, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii instituției.

Numărul cazurilor active în prezent a crescut la 853, iar incidența de infectare la nivel județean este de 1,62 per mia de locuitori.

De duminică, de la ora 10:00, până luni la aceeași oră, au fost prelucrate, în unitățile sanitare din Botoșani, 200 de probe biologice recoltate unor persoane din județ în vederea depistării Covid-19. Dintre acestea, 49 au avut rezultat pozitiv, adică aproape un sfert dintre teste. Celelalte 12 cazuri depistate au fost confirmate în laboratore din alte județe.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 129 decese, dintre care unul în ultimele 24 de ore, fiind vorba despre o femeie de 70 de ani, care suferea de diabet zaharat, hipertensiune arterială și insuficiență renală cronică. Bilanțul vindecaților este de 1729.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 49 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

Incidența de infectare la nivelul municipiului Botoșani este de 2,8, iar la nivelul municipiului Dorohoi este de 3,51.

_______________

În ultimele 24 de ore, au fost 2.844 de cazuri noi de COVID-19 din 8.709 teste efectuate. Rata de pozitivare ajunge astfel la 32,6%. De asemenea, alți 79 de români au murit din cauza infecție cu coronavirus, în timp ce la ATI sunt 823 de pacienți COVID.

Până luni, 26 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 212.492 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

 

Spune-ne opinia ta