Angajaţii Nova Apaserv nu vor beneficia de majorări salariale decise de actuala conducere interimară a societăţii

În urmă cu două săptămâni, nemulţumirea unor angajaţi ai Nova Apaserv de la câteva puncte din judeţ şi din Baza Auto a dat în clocot, cauza fiind salarizarea deloc mulţumitoare. Cum anul 2016 a găsit din nou Nova Apaserv pe profit, este de aşteptat ca oamenii să beneficieze de majorări salariale. Dar...

Angajaţii Nova Apaserv nu vor beneficia de majorări salariale decise de actuala conducere interimară a societăţii

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Dar până când nu va fi un Consiliu de Administraţie cu acte în regulă, care să acorde mandat de negociere unui manager cu acte în regulă, nimeni nu-şi asumă responsabilitatea acestor majorări salariale.

Cel puţin aşa spune Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean- acţionarul majoritar al operatorului de apă în ADI Aqua-, care admite că salariile de la Nova Apaserv trebuie discutate.

"Aici intră mai multe elemente, cât la sută din cifra de afaceri înseamnă salarii, să vedem cei de la birouri, personalul TESA, ce grad de salarizare au, să vedem ce indici de salarizare au cei de la baza piramidei, sigur, mai trebuie modificată inclusiv organigrama, trebuie să mai scoatem o parte din birouri şi să-i punem la partea de executiv. Stă la mâna CA să facă acest lucru, probabil faptul că a existat un interimat şi încă există un interimat acolo, nimeni nu vrea să-şi asume responsabilitatea dar am speranţa şi credinţa că se vor produce lucruri bune acolo în sensul că cei din CA vor lua hotărârea necesară iar directorul să treacă la treabă", explică preşedintele CJ Botoşani.

Oficialul admite însă că se aşteaptă şi ca directorii operatorului de apă să solicite cota variabilă, acea sumă prevăzută în contractele de mandat că este acordată în condiţiile în care societatea este profitabilă.
 

 

Spune-ne opinia ta