An de cumpana pentru spitalele din Botosani!

An de cumpana pentru spitalele din Botosani!
De la 1 ianuarie 2009, toate unitatile spitalicesti vor fi evaluate de Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor. In Botosani, niciun spital nu are, in prezent, acreditare de la Ministerul Sanatatii si nici de la Autoritatea de Sanatate Publica.

Unitatile sanitare cu paturi functioaneaza pe baza unor calendare de conformare, care insa de la anul nu vor mai fi acceptate. Cea mai grava situatie este la Spitalul Judetean, deoarece structura cladirii nu permite respectarea normelor de spatiu pentru fiecare bolnav, metri cubi de aer sau circuite.

Conform actului normativ, Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor este o institutie care functioneaza sub coordonarea primului-ministru. Consiliul de Coordonare este format din 5 membri, reprezentanti ai Presedintiei, Guvernului, Academiei Romane, Colegiului Medicilor si Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania.

Pentru obtinerea acestui certificat, Comisia va percepe o taxa de acreditare. Nivelul acesteia va fi aprobat de Comisie si va fi avizat de Ministerul Sanatatii Publice, a precizat Gabriel Oprisanu, directorul executiv al ASP Botosani.

Noua institutie este finantata din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Cancelariei Primului Ministru. Veniturile Comisiei vor fi constituite din taxa de acreditare platita de spitale, contravaloarea serviciilor de consultanta acordate acestora in vederea pregatirii pentru acreditare, precum si din publicatii proprii.

Membrii comisiei analizeaza modul in care spitalul respecta standardele de calitate stabilite, organizeaza raportul de evaluare, asigura consiliere spitalului evaluat si prezinta raportul de evaluare catre unitatea de analiza si acreditare. Componenta comisiei de evaluare in vederea acreditarii este data publicitatii si se transmite spitalului ce urmeaza a fi evaluat, cu cel putin 14 zile inaintea evaluarii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
160

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
119

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
187

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...