Amenzi mari în Minivacanța de Rusalii date de Garda de Mediu pentru nerespectarea activităților de picnic

Amenzi mari în Minivacanța de Rusalii date de Garda de Mediu pentru nerespectarea activităților de picnic

Acțiunile de verificare efectuate de Rusalii de către echipele mixte formate din comisarii Gărzii de Mediu împreună cu Jandarmeria Botoșani au avut ca rezultat aplicarea a 27 de sancțiuni, în valoare totală de 10550.

Mai mult decât atât, cu această ocazie, comisarii Gărzii de Mediu au întreprins și acțiuni de ecologizare, fiind ajutați de pescarii amatori.

“Se pare că nu toți dintre noi respectăm prevederile legale și cu precădere mediul înconjurător.

De Rusalii, în urma acțiunilor de verificare în cooperare între Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Botoșani și Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, s-au aplicat 27 de sancțiuni, în valoare totală de 10550 lei.

Un permis de pescuit a fost ridicat în vederea anulării de către emitent (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi), iar 23 de kilograme de pește sub dimensiunile legale admise a fost eliberat în habitatele piscicole naturale unde a fost prins de pescari.

Pentru nerespectarea Legii privind desfășurarea activităților de picnic, respectiv “să aprindă focul doar în locurile special amenajate și să îl supravegheze în permanență” s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente și o amendă în valoare de 1000 lei.

Pe lângă acțiunile de verificare am întreprins și acțiuni pe ecologizare, la care ni s-au alăturat doar pescarii amatori”, au transmis comisarii Gărzii de Mediu de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

O boală cumplită răpește visurile unei tinere din Botoșani

Vineri, 18 Septembrie 2020
1699

Nicoleta Roca este o tânără de 32 ani din Botoșani care a fost diagnosticată cu hernie de disc stadiu avansat, iar riscul de a rămâne paralizată și de a-și pierde funcțiile cerebr...

Scandal interminabil între edilii municipiului Botoșani pe seama deschiderii noului an școlar

Vineri, 18 Septembrie 2020
491

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local desfășurată vineri la Primăria Botoșani, viceprimarul Cosmin Andrei  și-a manifestat nemulțumirea față de modul în care prim...

Consilierii locali au respins din nou proiectul pentru construirea unui Lidl pe Independenței

Vineri, 18 Septembrie 2020
646

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Botoșani, desfășurată în cursul zilei de vineri, consilierii liberali au respins pentru a patra oară Proiectul de hot...