Amenzi mari în Minivacanța de Rusalii date de Garda de Mediu pentru nerespectarea activităților de picnic

Amenzi mari în Minivacanța de Rusalii date de Garda de Mediu pentru nerespectarea activităților de picnic

Acțiunile de verificare efectuate de Rusalii de către echipele mixte formate din comisarii Gărzii de Mediu împreună cu Jandarmeria Botoșani au avut ca rezultat aplicarea a 27 de sancțiuni, în valoare totală de 10550.

Mai mult decât atât, cu această ocazie, comisarii Gărzii de Mediu au întreprins și acțiuni de ecologizare, fiind ajutați de pescarii amatori.

“Se pare că nu toți dintre noi respectăm prevederile legale și cu precădere mediul înconjurător.

De Rusalii, în urma acțiunilor de verificare în cooperare între Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Botoșani și Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, s-au aplicat 27 de sancțiuni, în valoare totală de 10550 lei.

Un permis de pescuit a fost ridicat în vederea anulării de către emitent (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi), iar 23 de kilograme de pește sub dimensiunile legale admise a fost eliberat în habitatele piscicole naturale unde a fost prins de pescari.

Pentru nerespectarea Legii privind desfășurarea activităților de picnic, respectiv “să aprindă focul doar în locurile special amenajate și să îl supravegheze în permanență” s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente și o amendă în valoare de 1000 lei.

Pe lângă acțiunile de verificare am întreprins și acțiuni pe ecologizare, la care ni s-au alăturat doar pescarii amatori”, au transmis comisarii Gărzii de Mediu de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Recompensă de 1000 lei oferită de un botoșănean pentru a-și găsi animalul de companie

Marţi, 30 Iunie 2020
731

Pierderea unui animal de companie poate produce suferință în rândul stăpânilor de animale.Acest lucru face ca proprietarii patrupedelor să scoată bani mulți din buzunar pen...

La Botoșani cruzimea față de animale nu are limite

Sâmbătă, 20 Iunie 2020
1876

Cruzimea unor oameni față de animale pare uneori desprinsă din filmele de groază iar gândul că cineva poate mutila atât de rău un biet suflet nevinovat nu face decât să ne g&a...

Viața cu Covid - 19. Testul pentru depistarea Coronavirusului poate fi făcut contracost la Spitalul Județean Mavromati

Sâmbătă, 20 Iunie 2020
1784

Botoșănenii au posibilitatea de a-și face testul pentru depistarea Corronavirusului la cerere, contracost, valoarea unui test fiind de 270 lei.Prioritate au pacienții care se prezintă la ser...