Amenzi mari în Minivacanța de Rusalii date de Garda de Mediu pentru nerespectarea activităților de picnic

Amenzi mari în Minivacanța de Rusalii date de Garda de Mediu pentru nerespectarea activităților de picnic

Acțiunile de verificare efectuate de Rusalii de către echipele mixte formate din comisarii Gărzii de Mediu împreună cu Jandarmeria Botoșani au avut ca rezultat aplicarea a 27 de sancțiuni, în valoare totală de 10550.

Mai mult decât atât, cu această ocazie, comisarii Gărzii de Mediu au întreprins și acțiuni de ecologizare, fiind ajutați de pescarii amatori.

“Se pare că nu toți dintre noi respectăm prevederile legale și cu precădere mediul înconjurător.

De Rusalii, în urma acțiunilor de verificare în cooperare între Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Botoșani și Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, s-au aplicat 27 de sancțiuni, în valoare totală de 10550 lei.

Un permis de pescuit a fost ridicat în vederea anulării de către emitent (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi), iar 23 de kilograme de pește sub dimensiunile legale admise a fost eliberat în habitatele piscicole naturale unde a fost prins de pescari.

Pentru nerespectarea Legii privind desfășurarea activităților de picnic, respectiv “să aprindă focul doar în locurile special amenajate și să îl supravegheze în permanență” s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente și o amendă în valoare de 1000 lei.

Pe lângă acțiunile de verificare am întreprins și acțiuni pe ecologizare, la care ni s-au alăturat doar pescarii amatori”, au transmis comisarii Gărzii de Mediu de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta