Amenzi de până la 10 mii de lei pentru cei care nu au case de marcat noi!

Amenzi de până la 10 mii de lei pentru cei care nu au case de marcat noi!

Ministerul Finanţelor a revenit cu proiectul prin care operatorii economici ce nu şi-au procurat noile aparate de marcat electronice fiscale primesc amendă între 8.000 - 10.000 lei.

Acelaşi proiect prevede şi confiscarea sumelor nejustificate sau suspendarea activităţii operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.

Astfel, unul dintre motivele pentru care Finanţele au revenit cu proiectul este că "perpetuarea acestei situaţii în care o mare parte dintre operatorii economici au achiziţionat şi instalat aparate de marcat cu jurnal electronic, iar o altă parte, a rămas în expectativă, discriminează operatorii economici corecţi şi generează nemulţumiri în rândul acestora".

În vara anului trecut acest proiect a ajuns la Consiliul Economic şi Social fiind întors la Ministerul Finanţelor, din cauza lipsei de avize interministeriale.

În data de 14 noiembrie 2019, ANAF a emis numere unice de înregistrare pentru 512.469 aparate de marcat iar la nivel naţional au fost instalate 481.111 aparate de marcat dotate cu jurnal electronic.

Din informaţiile deţinute de MFP a rezultat că, procesele de implementare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic au înregistrat un declin accentuat în perioada ianuarie - octombrie 2019, comparativ cu perioada septembrie - decembrie 2018.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
209

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
135

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
212

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...