Cel mai căutat job din România: șofer! În paralel, tot mai mulți români își caută al doilea job!

Cel mai căutat job din România: șofer! În paralel, tot mai mulți români își caută al doilea job!

Jobul de şofer a înregistrat, în 2019, aproape patru milioane de căutări pe eJobs.ro, fiind urmate de cele de contabili şi economişti, care au adunat, cumulat, aproape trei milioane de căutări.

De asemenea, inginerii, au vrut şi ei să-şi schimbe locul de muncă - pentru această specializare au fost înregistrate peste 1,2 milioane de căutări.

În paralel însă, una dintre surprizele anului trecut a fost pentru eJobs.ro să constate că tot mai mulțio oameni sunt interesați de al doilea job. ”Fie că vorbim de tineri studenţi care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care să le permită să-şi continue studiile, sau de specialişti care vor să îmbine un job stabil cu activităţi de freelancing, 2019 a venit cu o creştere a interesului pentru aceste locuri de muncă - am avut 1,6 milioane de căutări pentru job-urile part time."

Tot peste 1 milion de căutări au mai fost făcute şi pentru poziţiile de assistant manager, aproape 950.000 pentru cele de manager şi 750.000 pentru asistenţi medicali. La un nivel apropiat de acestea s-au aflat joburile destinate specialiştilor în resurse umane (aproximativ 750.000) şi cele de operatori call center (aproape 700.000).

De cealaltă parte a clasamentului, a joburilor cu cele mai puţine căutări înregistrate, s-au aflat, în 2019, arhitecţii, consilierii juridici sau cele de secretară. Chiar şi aşa, acestea au adunat, fiecare, peste 100.000 de căutări, pe tot parcursul anului.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
65

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:43
56

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității ins...

Necazul unei botoșănence: ”De câteva luni, fiica mea în vârstă de 4 ani pare să aibă probleme…” / Ce spun medicii!

astăzi, 11:09
539

De la o vreme, bunica a observat că fetița începe să aibă probleme atunci când ”se joacă mai mult pe telefon și îi obosește privirea”. I-a transmis mamei îng...