30% din copiii de imigranți din Europa sunt din România. Suntem pe primul loc între statele UE ca număr al copiilor emigraţi!

30% din copiii de imigranți din Europa sunt din România. Suntem pe primul loc între statele UE ca număr al copiilor emigraţi!

Aproape 600.000 de copii români locuiesc în altă ţară decât cea de origine, ceea ce plasează România pe primul loc între statele UE ca număr al copiilor emigraţi, arată un studiu al Centrului de cunoştinţe pentru migraţie şi demografie al Comisiei Europene, citat iniţial de Deutsche Welle.

Potrivit studiului, în total, în UE locuiesc 1,83 milioane de copii (persoane sub 20 de ani) emigraţi din ţara de origine. Dintre aceştia, 592.381 provin din România, 240.775 provin din Polonia, iar top 3 este completat de Bulgaria, cu 134.153 copii, arată cele mai recente date, din anul 2018. Germania, Belgia, Austria, Spania şi Italia sunt câteva dintre ţările care găzduiesc cei mai mulţi copii români emigraţi.

Studiul arată că România şi Polonia sunt naţionalităţile care domină topurile migraţiei intra-UE. Cu toate acestea, datele sunt doar cele oficiale şi nu includ românii emigraţi care nu au declarat acest lucru şi care nu şi-au schimbat cetăţenia.

Potrivit studiului, în jur de 7 la sută dintre copiii care trăiesc în UE au cetăţenia unei alte ţări. Dacă două treimi dintre aceştia s-au mutat într-o ţară UE dintr-un „stat terţ”, din afara spaţiului comunitar, o treime sunt cetăţeni ai UE care locuiesc în alt stat membru.  

O concluzie surprinzătoare a studiului este că migraţia din state UE în alte state ale spaţiului comunitar a crescut de două ori mai mult decât cea din state terţe, în ciuda crizei refugiaţilor, între 2014 şi 2018.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
51

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
28

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
154

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...