Alerte meteo de la primar pentru cetăţenii dintr-o comună botoşăneană!

Un primar botoşănean vrea ca oamenii din comunitatea pe care o administrează să afle în timp util prognoza meteo pe termen scurt şi foarte scurt, pentru a se putea pune la adăpost în faţa manifestărilor violente ale vremii.

Alerte meteo de la primar pentru cetăţenii dintr-o comună botoşăneană!

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi, a făcut un apel pe o reţea de socializare către cetăţenii din satele Răchiţi, Roşiori, Costeşti şi Cişmea, posesori de telefoane mobile, să-i trimită mesaje private cu numerele de telefon la care pot primi mesaje şi numele destinatarilor.

"Puteți să-mi trimiteți și numerele vecinilor, cunoscuților sau rudelor, din comună. Vreau să vă informez in timp util, prin SMS, despre posibilitate producerii unor eventuale fenomene meteorologice imediate! Noi, primarii, suntem informați primii despre eventuale fenomene meteo grave, ce se vor petrece în zona noastră! O comunicare eficientă poate preîntâmpina evenimente tragice, precum cele de duminică din țară! Aștept mesajele dumneavoastră!", a scris Florin Bulgaru pe Facebook.

Primarul comunei Răchiţi spune că a ajuns la această soluţie în urma discuţiilor cu mai mulţi colegi din ţară.

"Noi primim alerte de vreme rea pe mail, direcţionate pe telefonul mobil, de îndată ce sunt emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. Cred că se poate face un lucru bun dacă îmi anunţ concetăţenii că urmează o vijelie, o furtună", spune Florin Bulgaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1791

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1786

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1144

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...