Alertă METEO: Ninsori în aproape toată ţara. Temperaturile vor ajunge la -15 grade Celsius

Alertă METEO: Ninsori în aproape toată ţara. Temperaturile vor ajunge la -15 grade Celsius

În weekend vremea va fi foarte rece, anunţă reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), precizând că în aproape toată ţara va ninge. 

“În acest weekend, vremea va fi rece la nivelul întregii ţări cu temperaturi maxime negative în Vestul, Nordul şi Centrul ţării şi uşor pozitive în Sud. (...) Temperaturile minime vor fi negative în toată ţara. Se vor înregistra valori de până la -7, -8 chiar şi -9 grade”, a declarat pentru Mediafax, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Reprezentantul ANM anunţă că în noaptea de duminică spre luni va fi mai rece. Astfel, în Maramureş, Transilvania şi Crişana, vremea va deveni geroasă cu temperaturi minime sub -10 grade, chiar şi -15, poate uşor mai coborâte de atât în depresiuni.

 “Vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare sâmbătă, în regiunile Vestice, Nord-Vestice, iar noaptea se vor extinde şi în celelalte regiuni. Duminică, vremea va fi în general închisă, cu ninsori în aproape toată ţara, pe arii mai extinse în Sud, Centru şi Est, iar pe arii mai restrânse în Vest şi Nord, acolo unde de altfel în noaptea de duminică spre luni cerul va deveni variabil, motiv pentru care temperaturile vor ajunge sub pragul gerului, sub -10 grade”, a mai spus meteorologul de serviciu.
 

 Cum se circulă pe drumurile naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară normal, fără evenimente cauzate de starea carosabilului sau a vremii. 

Carosabilul este uscat în județele Botoșani, Galați, Vrancea și Vaslui, respectiv uscat cu porțiuni umede în rest. Cerul este parțial acoperit în jumătatea de nord a Moldovei, cu ninsori slabe în zonele Vatra Dornei – Mestecăniș, județul Suceava. Temperatura aerului este cuprinsă între -5 grade la Galați, Focșani și Bacău și -8 grade la Bârlad și Suceava. 

La nivelul DRDP Iași, pe timpul nopții s-a acționat preventiv cu 49 de autoutilaje și s-au răspândit 71,75 tone de material antiderapant.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
4

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
33

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
15

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...