Acțiuni intensificate ale polițiștilor în zona unităților de învățământ!

Acțiuni intensificate ale polițiștilor în zona unităților de învățământ!
În această săptămână, polițiştii botoşăneni au intensificat acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Activităţile sunt structurate pe trei paliere: prevenire prin acţiuni informativ-educative, verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile de învăţământ şi acordarea sprijinului de specialitatate prin activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare şi combaterea absenteismului şcolar.

Zilnic, echipaje de poliţie vor fi  prezente în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii – IPJ Botoşani, împreună cu polițiștii rutieri și de proximinate, vor continua activităţile cu  caracter preventiv, în cadrul unităţilor şcolare.

O parte dintre acţiuni se vor desfăşura în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne sau cu alţi parteneri.

De menţionat că în primele două zile ale săptămânii, în zonele adiacente unităţilor de învăţământ nu s-a comis nicio faptă de natură infracţională.

Poliţiştii au constatat şi aplicat însă 23 de sancţiuni contravenţionale, faptele fiind comise de alte persoane decât cele implicate în procesul de învăţământ.

Comunicat de presă I.P.J. Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
153

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
114

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
178

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...