(A) Cooperare transfrontalieră privind sprijinirea și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor

(A) Cooperare transfrontalieră privind sprijinirea și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor


 

În perioada 21 - 23 decembrie 2020, Școala Profesională de Cooperație Botoșani, în calitate de Lider Beneficiar și Școala Profesională or. Glodeni – Republica Moldova, în calitate de Beneficiar 1, au organizat conferința de lansare a proiectului cu denumirea „Cooperare transfrontalieră privind sprijinirea și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor” cod EMS ENI - 2SOFT/1.1/45. Bugetul total al proiectului este de 108,459.00 EUR, din care: grant ENI - 97,259.00 EUR, Lider Beneficiar - 7,500.00 EUR, Beneficiar 1 -  3,700.00 EUR reprezentând fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, Prioritatea 1.1 – Cooperarea instituțională în domeniul educației pentru creșterea accesului la educație și calitatea educației.

Perioada de implementare: 26.09.2020 – 25.09.2021. (mai multe informații pot fi găsite pe www.ro-md.net).

Obiectiv general: Contribuție la sporirea dezvoltării economice și îmbunătățirea calității vieții oamenilor din zona transfrontalieră România – Republica Moldova prin dezvoltarea rețelelor și colaborare în domeniul formării și dezvoltării aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor.

Obiective specifice:

- Dezvoltarea competențelor în zona transfrontalieră formată din județul Botoșani - România și raioanele Briceni, Edineț, Dondușeni, Soroca, Drochia, Rîșcani și Glodeni din Republica Moldova prin perfecționarea profesională a educatorilor, care să determine noi abilități în practica antreprenorială a elevilor.

- Consolidarea abilităților manageriale și competențelor prin formarea tinerilor în domeniul practicii antreprenoriale, schimburi de experiență și crearea unor firme de exercițiu care simulează relații comerciale între actori economici locali sau transfrontalieri.

Grupuri țintă: -7 școli și licee profesionale din județul Botoșani, România:( Liceul Tehnologic „Elie Radu”Botoșani, Liceul „Dimitrie Negreanu” Botoșani,  Liceul „Alexandru Cel Bun” Botoșani,  Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Flămânzi, Liceul Tehnologic sat Plopenii Mari, comuna Ungureni, Liceul Tehnologic „Ștefan Cel Mare și Sfânt” Vorona; Școala Profesională de Cooperație Botosani) și școli profesionale din 7 raioane din Republica Moldova (Briceni; Dondușeni; Edineț; Soroca;  Drochia;  Rîșcani; Glodeni) - 140 tineri (câte 10 tineri din fiecare școala profesională membră a rețelei de colaborare transfrontalieră.

Beneficiarii finali sunt comunitățile locale din zona proiectului, reprezentate de administrațiile publice locale din grupurile de interese identificate în perioada de pregătire a proiectului.În cadrul proiectului, vor fi achiziționate echipamente specializate și dotări pentru a dezvolta capacitatea celor doi parteneri de a organiza evenimente educative, de a sprijini implementarea proiectului și de a asigura sustenabilitatea acestuia.

Persoane de contact: Molocea Antoneta, Director, Școala Profesională de Cooperație Botoșani, tel/fax: +40 231 513 982/+40 231 516 632 e-mail: antonetamolocea@yahoo.com; Bodnari Ala, Director adjunct, Școala Profesională or. Glodeni, tel./fax: 0037 249 22104, e-mail: spglodeni@mail.ru


(A).

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Ionut Iosub

(P) Nouă motive pentru care să alegi un apartament nou, marca UNIQUE Residence

Vineri, 15 Ianuarie 2021
321

Având în vedere multitudinea aspectelor care pot sta la baza unei astfel de decizii, prezentăm un rezumat al principalelor 9 MOTIVE pentru care să te muți într-un apartament nou, ...

(P) De Ziua Culturii Naționale, copiii și tinerii din Botoșani, România și Bălți, Republica Moldova vor extinde graniţele manifestărilor dedicate Poetului național și universal, Mihai Eminescu!

Vineri, 15 Ianuarie 2021
343

„Toţi suntem contemporanii lui Mihai Eminescu, pentru că El este etern.” Acesta a fost mesajul transmis de toţi cei care au participat la evenimentele organizate în municipii...

Comunicat Primăria comunei Mihai Eminescu - obligațiile fiscale

Marţi, 12 Ianuarie 2021
291

Pentru continuarea proiectelor aflate în derulare precum și pentru inițierea noilor proiecte, este necesar că toți contribuabilii comunei să achite obligațiile fiscale restante precum și ...