360 de detinuti din Penitenciarul Botosani vor fi testati HIV

360 de detinuti din Penitenciarul Botosani vor fi testati HIV
Actiunea face parte din proiectul Dezvoltarea cadrului institutional pentru facilitarea accesului detinutilor la servicii de consiliere pre si post testare HIV si testare HIV, implementat de catre Agentia Nationala Antidrog (ANA), Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), Reteaua Romana de Harm Reduction (RHRN) si Asociatia Romana Anti Sida (ARAS).

Vor fi testate 9000 de persoane private de libertate la nivel national. Acestea se vor prezenta voluntar la testarea HIV, conform repartitiei pe fiecare unitate penitenciar din tara.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Botosani, Iulian Daranga, pe plan local, proiectul vizeaza testarea unui numar de 360 de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Botosani. Echipa de implementare a Proiectului este formata din psihologi si medici din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Botosani, Penitenciarului Botosani cu sprijinul institutiilor cu atributii in asistenta persoanelor infectate cu HIV.

Prin intermediul actiunilor de informare, educare si consiliere pe tematica HIV/SIDA care vor fi desfasurate in aceasta perioada in Penitenciar de catre echipa de implementare a Proiectului, se va asigura constientizarea detinutilor cu privire la beneficiile consilierii si testarii voluntare HIV si informarea persoanelor private de libertate cu privire la accesibilitatea serviciului VCT (centru de testare voluntara) oferit de echipa interdisciplinara formata din personalul CPECA Botosani si cel din Penitenciarului Botosani, a spus Iulian Daranga.

Activitatile specifice implementarii Proiectului vor incepe cu data de astazi si se vor derula pe o perioada de 15 luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
203

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
134

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
208

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...