PNL denunta la Bruxelles intentia Guvernului de a schimba prefectii

 PNL denunta la Bruxelles intentia Guvernului de a schimba prefectii
Gheorghe Dragomir, presedintele organizatiei judetene Constanta a PNL, i-a recomandat, astazi, vicepresedintelui PNL Puiu Hasotti sa ii solicite lui Jose Manuel Barosso, presedintelui Comisiei Europene, sa le ceara explicatii atat lui Emil Boc, cat si lui Traian Basescu, care se vor deplasa maine la Bruxelles.

"Acesta este un angajament pe care Romania l-a luat inainte de aderarea la Uniunea Europeana si a fost o conditie ceruta de Bruxelles. Nu putem da curs la asemenea grozavii venite de la Cotroceni", a declarat liderul PNL Constanta, Gheorghe Dragomir.

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la postul public de televiziune, ca ar trebui ca in Corpul inaltilor functionari publici sa fie admise mai multe persoane, dintre care Guvernul sa poata alege "omul de incredere" care sa-i duca politica in teritoriu.

"Prefectul este omul Guvernului in judet. El face politica Guvernului. Este firesc sa fie om de incredere al Guvernului care sa duca politica acestuia", a raspuns Boc la intrebarea daca este in interesul public ca prefectii sa fie schimbati din functie de noul Guvern.

Surse din conducerea PD-L au declarat vineri, pentru NewsIn, ca schimbarea prefectilor actuali va fi facuta prin invocarea principiului mobilitatii, democrat-liberalii neluand in calcul modificarea Legii privind institutia prefectului in sensul repolitizarii functiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
212

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
136

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
214

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...