Achizitie in vremuri de criza, pe final de mandat: Sapte Mitsubishi de teren pentru Directia Silvica Botosani

Directia Silvica Botosani a achizitionat in plina criza economica sapte automobile de teren marca Mitsubishi L 200.

Acestea au fost cumparate in luna decembrie a anului trecut, insa, cu toate acestea, afacerea a iesit la iveala abia in primavara acestui an, la citeva saptamini de la schimbarea directorului.

Masinile au ajuns la Botosani chiar in preajma Craciunului, adica la o data la care liberalul Mihai Axinte, cel care a condus unitatea, stia deja ca nu va mai fi director. El sustine insa ca nu a avut o legatura directa cu licitatia.

"A fost o comisie, nu eu ca director, a fost o comisie… A fost directorul economic, responsabilul de la mecanizare, cel de la achizitii publice, deci nu eu in mod direct. Am aprobat doar ceea ce au facut ei", a afirmat Mihai Axinte.

Contractul prevede plata pentru fiecare masina a unei sume de 18.900 de euro. Banii au fost asigurati din fondurile proprii ale unitatii, plus un aport venit de la Regia Nationala a Padurilor.

Culmea, desi criza economica s-a declansat in a doua jumatate a anului, Mihai Axinte sustine ca achizitia s-a efectuat in luna decembrie intrucit pina atunci "n-aveam bani".

Masinile au fost repartizate ocoalelor silvice din judet, una raminind la dispozitia conducerii silvice judetene. Achizitia a avut loc in conditiile in care unitatea detinea deja un autoturism de teren Toyota Rav 4, o Nubira, un Cielo si alte automobile.

(HotNews)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
238

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
144

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
223

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...