Compartimentul de neurochirurgie de la Spitalul Mavromati, inaugurat în prezența oficialităților și a mai multor neurochirurgi-FOTO

Compartimentul de neurochirurgie de la Spitalul Mavromati, inaugurat în prezența oficialităților și a mai multor neurochirurgi-FOTO
Compartimentul de neurochirurgie, devenit de curând funcțional în cadrul Spitalulului Județean Mavromati, a fost inaugurat, vineri, în prezența conducerii spitalului, a autorităților locale, precum și a mai multor medici neurochirurgi de la Iași.

Deschiderea acestui compartiment înseamnă un pas important făcut de cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoșani, cazuri care până acum puteau fi tratate doar în centre universitare fiind posibil a fi rezolvate și la Mavromati.

Înființarea Compartimentului de neurochirurgie, care funcționează la etajul patru al unității sanitare, unde este și Secția de oftalmologie, a fost posibilă prin alocarea de fonduri de la Consiliul Județean, Ministerul Sănătății, dar și cu sprijin financiar de la sponsori.
“Acest proiect a început în anul 2015 când am avut o întâlnire la Cluj cu dnul. dr. Kiss și la momentul respectiv nu mă gândeam că va fi posibil să deschidem la Botoșani un compartiment de neurochirurgie, dar văzând ambiția dumnealui, dorința de a lucra în acest județ, în acel moment am hotărât că trebuie să fac ceva pentru spital și pentru botoșăneni. Că a fost greu, că a fost ușor, nu mai contează. Este o mare realizare pentru noi, pentru botoșăneni. Deschiderea acestui compartiment a fost posibilă cu sprijinul mai multor instituții, în primul rând Consiliul Județean, care a alocat 600.000 de lei pentru acea trusă specială, cu sprijinul Ministerului Sănătății care recent a dat o filă de buget de 400.000 de lei, și cu sprijinul sponsorilor", a precizat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean Mavromati.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a precizat că instituția pe care o conduce va contina să aloce fonduri pentru sistemul sanitar, felicitând echipa managerială pentru deschiderea noului compartiment.

“Mulțumesc celor din conducerea spitalului în numele pacienților din județul Botoșani. Deschiderea acestui compartiment este foarte importantă. Oricine ar fi fost la conducerea județului trebuia să înțeleagă lucrul acesta și noi l-am înțeles. Am avut deschidere pentru a aloca sume pentru partea de aparatură,. Finanțăm și susținem în continuare partea de dotare cu aparatură medicală. Îi doresc domnului doctor să rămână la Botoșani, acest compartiment este o mare realizare a Spitalului Județean", a afirmat Sorescu.

La rândul său, prefectul Dan Nehifor a precizat că sistemul sanitar este o prioritate pentru actualul Guvern.

“Sistemul sanitar este prioritar pentru actuala guvernare chiar dacă, din păcate, trecem printr-un moment destul de neplăcut, referitor la scandalul Hexi Pharma. Se va continua inclusiv pe ceea ce înseamnă politica de salarizare a cadrelor medicale, inclusiv pe partea de investiții", a afirmat prefectul.

“Nu pot decât să mă bucur că mai vin medici tineri în județul Botoșani, iar deschiderea Compartimentului de neurochirurgie lasă o ușă deschisă și pentru alți medici din această specialitate care până acum nu puteau să vină aici. Creștem și mai mult gradul de complexitate a activității medicale botoșănene, creștem prestigiul medicii botoșănene și îi doresc succes domnului doctor. Sperăm să mai vină și alți medici pentru a putea face o echipă, cu ajutorul autorităților locale pentru a asigura în primul rând facilități de cazare a medicilor", a spus și medicul Constantin Didi Moșneguțu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani.

Prezenți la inaugurarea Compartimentului de neurochirurgie au fost și mai mulți medici neurochirurgi de la Clinica de Neurochirurgie din Iași, care și-au manifestat toată disponibilitatea de a colabora cu echipa de la Botoșani. 

Deocamdată, în cadrul Compartimentului de Neurorchirurgie va lucra un singur medic neurochirurg, fiind vorba de medicul Petre-Atilla Kiss, venit de la Cluj. Cel de-al doilea neurochirurg care era așteptat la Botoșani a optat pentru un spital din Iași. 

Vineri a avut loc și o slujbă de sfințire a noului Compartiment din cadrul Spitalului Mavromati. 













 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
124

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
94

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
161

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...