Tânăra din Darabani, moartă în accidentul rutier din ajunul Paștelui, condusă pe ultimul drum. Mama Andei cere dreptate! FOTO

Tânăra din Darabani, moartă în accidentul rutier din ajunul Paștelui, condusă pe ultimul drum. Mama Andei cere dreptate! FOTO
Anda Danaila, tanara in varsta de 22 de ani, care si-a pierdut viata in noapte de Inviere, dupa teribilul accident de circulatie ce e avut loc in orasul Darabani sambata dupa-amiaza, a fost condusa, miercuri, pe ultimul drum.

Fata a fost imbracata in rochie alba de mireasa, la capataiul sau fiind in permanenta parintii, iubitul si rudele, cu totii fiind sfasiati de durere. Fratele Andei, de 14 ani, care de asemenea a fost ranit in accident, nu a putut sa isi conduca sora pe ultimul drum, adolescentul fiind transferat la un spital din Iasi. 

Zeci de cunoscuti, dar si localnici din Darabani, marcati de tragedie, participa la funeraliile Anduței, cum ii spuneau apropiatii. Oamenii sunt revoltati de fapta celor doi conducatori auto, pe care ii considera  inconstienti si principalii vinovati pentru moartea Andei.

Sicriul alb in care a fost pus trupul neinsufletit al tinerei a fost depus la casa parinteasca, cortegiul funerar plecand in jurul pranzului catre cimitir, pe tot traseul fiind însoțit și de o fanfară.

Mama fetei a strigat pe drumul spre cimitir să se facă dreptate. "Te-au călcat ca pe o pisică, draga mea. Păpușa mea, ți-au luat zilele. Dreptate, dreptate, draga mamei", au fost cuvintele rostite la căpătâiul Andei de cea care i-a dat viață.

Sambata, in ajunul Pastelui, Anda se afla la volanul unui autoturism marca VW Golf si mergea spre Botosani impreuna cu fratele sau, in varsta de 14 ani, care isi aniversa ziua de nastere. Bucuria familiei si a celor doi a fost curmata brusc de Florin Stănescu şi Emil Bujor, soferii celor doua autoturisme Audi, care faceau intrecere in centrul orasului Darabani. 

Dupa impact, Anda a ramas incarcerata in masina, fiind scoasa de pompieri si transportata la spital. In noaptea de Inviere tanara a decedat, in timp ce fratele sau a fost trimis la Iasi. 

Marţi au venit şi rezultatele alcoolemiilor. În cazul lui Florin Stănescu, de 46 de ani, a rezultat o alcoolemie de 1,50 g/l alcool pur în sânge, iar în cazul lui Emil Bujor, de 47 de ani, a rezultat o alcoolemie de 1.10 g/l alcool pur în sânge. Cei doi soferi au fost arestati preventiv pentru 29 de zile.   

Stănescu și Bujor sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, efectuarea de întreceri ilegale de mașini pe drumurile publice și conducere sub influența băuturilor alcoolice.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
10

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
146

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
27

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...