Reamenajare peisagistică și lucrări de reabilitare și modernizare, în municipiul Botoșani

Reamenajare peisagistică și lucrări de reabilitare și modernizare, în municipiul Botoșani
Șefii din Primăria Botoșani vor să schimbe “fața" mai multor zone din municipiu, de câteva zile fiind deja demarate lucrări.

Pe strada Împărat Traian au fost scoși o parte dintre copacii vechi, în locul acestora urmând a fi plantați peste 225 de pomi noi și 20 din specia Buxus globular.

Primarul Ovidiu Portariuc a anunțațt că au început și lucrările în cartiere, acestea presupunând lucrări de modernizare și reabilitare a aleilor dar și montarea de gărduț care să împrejmuiască spațiile verzi.

Au început plantările de copaci în municipiu pentru că deja timpul o permite. Au început lucrările pe strada Împărat Traian unde vor fi plantaţi peste 200 de copaci. Ei fac parte din strategia noastră integrată de refacere a peisagisticii şi în acelaşi timp a creşterii suprafeţei de spaţiu verde şi de arbori în municipiu pentru a ajuta la păstrarea aerului curat cu care deja ne mândrim în toată ţara. În altă ordine de idei, au început lucrările în cartierul Maxim Gorki. Se efectuează lucrări de reabilitare şi modernizare generală a cartierului, începând de la reabilitarea aleilor pietonale, carosabile, gărduţ pentru delimitarea spaţiilor verzi şi inclusiv refacerea spaţiilor verzi, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Muncitorii de la Direcția Edilitare lucrează zilele acestea și în Parcul Filateliei, unde se vor reface aleile, sistemul de iluminat şi peisagistica.

“Estimăm ca în trei săptămâni lucrările la Parcul Filateliei să se încheie şi în aproximativ 2 luni în cartierul Maxim Gorki", a precizat primarul.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
5

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
48

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
25

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...