Constructorul a reluat lucrările la Teatrul M. Eminescu

Constructorul a reluat lucrările la Teatrul M. Eminescu
Muncitorii firmei Victor Construct au reluat, vineri, lucrările la Teatrul Mihai Eminescu. Potrivit lui Cornel Herghelegiu, directorul Direcţiei de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Botoşani, până la rezolvarea problemei în ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de consolidare se poate lucra la partea de extinderi din zona frontală a teatrului, şi la tot ce înseamnă finisaje, lucrări interioare, tencuieli.

“Sunt lucrări independe de structura de rezistenţă a clădirii. La structură lucrările vor demara după ce se va identifica o sursă de finanţare. Probleme cu structura de rezistenţă sunt în principal în ceea ce priveşte sala de spectacole. Pereţii de sprijin, tavanul, acolo sunt grosul lucrărilor la structura de rezistenţă, în rest se poate lucra. La partea de finisaje exterioare pot lucra limitat, pentru că trebuie puse mai întâi geamurile, făcute reparaţii. Partea de structură de lemn a fost realizată la acoperiş, mai puţin deasupra sălii de spectacole unde acoperişiul nu a fost demontat, a fost lăsat în forma iniţială în aşa fel încât sala să nu fie afectată de intemperii", a precizat Cornel Herghelegiu.

Valorea lucrărilor suplimentare la Teatrul M. Eminescu se ridică la 6,3 milioane de lei, fără TVA. Reabilitarea teatrului ar fi trebuit finalizată anul trecut, dar din cauza acestor lucrări termenul nu a putut fi respectat. Deocamdată, municipalitatea nu ştie de unde va lua banii necesar pentru terminarea investiţiei.

Până acum constructorul a primit 4 milioane de lei pentru lucrările deja efectuate, valoarea investiţiei iniţiale, fără lucrările suplimentare, fiind de 16 milioane lei, fără TVA.



 

 

Spune-ne opinia ta